Хоча салат і вегетаріанський, але він дуже ситний і смачний. Свіжі овочі надають салату свіжість і соковитість, а квасоля, багата білком, дає необхідні для організму речовини. Відсутність майонезу заправки салату, робить його корисним і вітамінним.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Квасоля консервована – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Орегано – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Базилік свіжий – за смаком
- Огірки – 1 шт.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Оцет винний червоний – 2 ст. л.
- Масло оливкове – 2 – 3 ст. л.
- Листовий салат – 2 аркуша
Процес приготування:
Щоб приготувати салат з квасолею і огірком, цибулю звільніть від лушпиння, промийте і наріжте тонкими півкільцями. Болгарський перець промийте і очистіть від насіння і плодоніжки. Розріжте поперек і наріжте соломкою. Можна використовувати перець двох кольорів (по ½ кожного), це додасть багатогранність смаку і яскравість страви.
З’єднайте всі овочі і тонкою цівкою полийте оцтом. Залиште їх промаринуватися 3 хвилини. Очистіть часник і подрібніть або натріть на тертці. З’єднайте його з оливковою олією і трохи посоліть, відставте в сторону на 10 хвилин.
Огірок вимийте і розріжте хвостики. Якщо шкірка груба і не гірчить – можна її залишити. Наріжте його невеликими кубиками.
Стиглі помідори добре промийте і зніміть шкірку. Для спрощення цієї задачі опустіть їх в окріп на 2 хвилини, попередньо зробивши хрестоподібний надріз біля основи, а потім занурте відразу в холодну воду на хвилину. Починайте видаляти шкірку з місця розрізу. Помідор наріжте тонкими невеликими шматочками.
Квасоля перекладіть з банки на друшляк, промийте і залиште на пару хвилин, щоб стекла рідина. З’єднайте всі інгредієнти і залийте часниковим маслом, додайте приправи за смаком, можна обмежитися тільки чорним перцем.
Ретельно змішайте складові. Викладіть на сервірувальну тарілку листя салату і перекладіть салат.
Приємного апетиту!
Новости