Мариновані кабачки – це відмінний варіант свіжого салату, заправлений маринадом з меду, соєвого соусу і свіжої зелені. Соєвий соус надає салату кислинку, часник додає пікантності, а мед – солодкі нотки і приголомшливий аромат. В результаті у нас виходить хрусткий кисло-солодкий салат, який послужить відмінною альтернативою салату з свіжих овочів.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки (молоді) – 1 кг
  • Мед – 2 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Соєвий соус – 2 – 3 ст. л.
  • Петрушка – 5 – 6
  • Базилік свіжий (фіолетовий) – 1 пучок

Процес приготування:

Готувати салат з маринованих кабачків по-китайськи просто! Молоді кабачки з м’якою шкіркою промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і даємо їм трохи обсохнути. Потім видаляємо плодоніжки.

Кабачки розрізаємо вздовж навпіл, потім ще раз навпіл і за допомогою овочечистки нарізаємо їх тонкими слайсами по довжині всього кабачка. Додаємо сіль, акуратно перемішуємо руками і залишаємо на 25-30 хвилин, щоб виділився сік з кабачків.

У невеликій мисочці змішуємо соєвий соус, мед, дрібно нарубану петрушку і базилік. Часник пропускаємо через прес і додаємо в маринад. Всі інгредієнти добре перемішуємо.

Після того, як кабачки пустили сік, зливаємо його і акуратно віджимаємо кабачки руками. Додаємо до кабачків маринад, перемішуємо і залишаємо овочі на 2-3 години в холодильнику, щоб вони добре промариновались.

Готові кабачки викладаємо в салатник і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Гарнір з кабачків