Мариновані кабачки – це відмінний варіант свіжого салату, заправлений маринадом з меду, соєвого соусу і свіжої зелені. Соєвий соус надає салату кислинку, часник додає пікантності, а мед – солодкі нотки і приголомшливий аромат. В результаті у нас виходить хрусткий кисло-солодкий салат, який послужить відмінною альтернативою салату з свіжих овочів.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кабачки (молоді) – 1 кг
- Мед – 2 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – 1 ч. л.
- Соєвий соус – 2 – 3 ст. л.
- Петрушка – 5 – 6
- Базилік свіжий (фіолетовий) – 1 пучок
Процес приготування:
Готувати салат з маринованих кабачків по-китайськи просто! Молоді кабачки з м’якою шкіркою промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і даємо їм трохи обсохнути. Потім видаляємо плодоніжки.
Кабачки розрізаємо вздовж навпіл, потім ще раз навпіл і за допомогою овочечистки нарізаємо їх тонкими слайсами по довжині всього кабачка. Додаємо сіль, акуратно перемішуємо руками і залишаємо на 25-30 хвилин, щоб виділився сік з кабачків.
У невеликій мисочці змішуємо соєвий соус, мед, дрібно нарубану петрушку і базилік. Часник пропускаємо через прес і додаємо в маринад. Всі інгредієнти добре перемішуємо.
Після того, як кабачки пустили сік, зливаємо його і акуратно віджимаємо кабачки руками. Додаємо до кабачків маринад, перемішуємо і залишаємо овочі на 2-3 години в холодильнику, щоб вони добре промариновались.
Готові кабачки викладаємо в салатник і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Гарнір з кабачків