Проста і смачна овочева закуска на зиму – салат з огірків. Мариновані огірочки з цибулькою та духмяними спеціями, перцем чилі і ароматним олією ідеально доповнять будь-яку страву. Баночки з таким салатом розлітаються на ура! Встигніть і ви спробувати закуску, приготовану за нашим рецептом!
Інгредієнти: на 1 л.
- Огірки – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
- Сіль – 20 гр.
- Цукор-пісок – 15 гр.
- Масло соняшникове – 65 мл
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Оцет яблучний 6% – 30 мл
- Гвоздика – 6 бутонів
- Перець чилі – 1 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування салату з огірків на зиму «Зимовий король»? Щоб закачування добре зберігалися взимку і не вибухали, необхідно добре промити і простерилізувати банки. Ставимо банки в духову шафу і стерилізуємо при 110 градусах 10 хвилин. Кришки промиваємо і кип’ятимо.
Огірочки вибираємо тверді. Замочуємо їх у холодній воді на 1-2 години. Потім добре промиваємо і відрізаємо кінці з обох сторін.
Огірки нарізаємо кружечками приблизно 5 мм завтовшки. Щоб вийшли шматочки однакової товщини можна використовувати овочерізку.
Цибулю чистимо, промиваємо та нарізаємо тонкими півкільцями. Додаємо його до огірків.
До овочів додаємо сіль і цукор, ретельно перемішуємо. Закриваємо ємність з овочами чистою тарілкою, зверху ставимо вантаж, наприклад, ємність з водою. Залишаємо овочі на 3-4 години, щоб виділився сік з огірків і овочі стали м’якими, вони легше будуть укладатися в банку і після закачування салат не осяде.
Після закінчення 3-4 годин приступаємо до закатці салату. На дно банки наливаємо 2 столові ложки олії, викладаємо огірки з цибулею, додаємо кілька шматочків перцю чилі, перець горошком і гвоздику. Туди ж банку додаємо яблучний оцет.
Сік, який виділився з овочів, наливаємо в сотейник і кип’ятимо 2 хвилин. Потім заливаємо його в банку так, щоб він покрив овочі. Якщо його не вистачить, можна додати трохи окропу.
Банки прикриваємо кришкою, не закручуємо! Кип’ятимо воду у великій каструлі, на дно укладаємо рушничок або вафельну серветку, ставимо банки з салатом стерилізуватися в каструлю 10-12 хвилин після закипання. Після того, як стерилізація підійшла до кінця, акуратно за допомогою прихвата дістаємо банки на підставку і щільно закручуємо кришки. Перевертаємо банки догори дном і вкриваємо махровим рушником. Залишаємо загортання при кімнатній температурі до повного охолодження. Після цього прибираємо загортання в темне сухе місце.
Наш салат «Зимовий король» готовий до вживання. Перед подачею його рекомендується охолодити в холодильнику 30-40 хвилин. Приємного апетиту!
Гострі салати з огірків на зиму Огірки з гвоздикою на зиму Огірки кільцями на зиму Різані огірки на зиму Салат з огірків Ніжинський на зиму Салат з огірків пальчики оближеш Салати без помідорів на зиму Салати з цибулею на зиму