Салат з печінкою тріски – ситний салат, який готується просто. Саме складне в приготуванні – відварити рис. Закуска готується з мінімального набору продуктів і виходить незвичайною і смачною. Салат можна подавати в одному великому салатнику або порційно. Для прикраси використовуйте свіжу зелень.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Печінка тріски – 300 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Рис білий – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Майонез – за смаком
- Зелень – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування салату з печінкою тріски? Цибулю почистіть і дрібно наріжте.
Помістіть в глибоку миску і залийте окропом, залиште на 10 хвилин, щоб зникла гіркота, а цибулю залишився хрустким. Потім злийте цибуля через сито і дайте стекти зайвої рідини.
Яйця відваріть, остудіть в холодній воді, почистіть, натріть за допомогою дрібної терки або дрібно наріжте ножем.
Відкрити банку з печінкою тріски, викладіть в окрему ємність і розімніть з допомогою виделки. Заздалегідь відваріть рис у великій кількості води, злийте через сито і промийте під проточною водою, залиште в ситі, щоб зайва рідина скла.
В миску з тріскою додайте рис, натерті яйця і цибулю. Ретельно розмішайте.
Додайте спеції і заправте майонезом. Добре перемішайте.
Салат викладете в красивий салатник.
Приємного апетиту!
Новости