Пропонуємо вам ще один варіант приготування, консервації зі скумбрією – салат з овочами і перловою крупою. Смачний і ситний, що повністю складається з сезонних овочів і готовий до вживання, він послужить відмінним варіантом перекусу, який можна взяти з собою в похід або на пікнік.


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Скумбрія – 4 кг
  • Помідори свіжі – 3 кг
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Перлова крупа – 500 гр.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 450 мл
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець запашний – 2 – 4 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування салату з перловки зі скумбрією на зиму? Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо і замочуємо в холодній воді на 10-15 хвилин, щоб при шатківниці він не дратував очі. Потім нарізаємо його тонкими півкільцями.

Скумбрію промиваємо під проточною водою, відрізаємо голову і хвіст, потрошимо, відокремлюємо філе від кістки, потім знімаємо шкірку.

Відварюємо скумбрію в підсоленій воді з додаванням лаврового листа і перцю протягом 15-20 хвилин.

Потім за допомогою шумівки виймаємо рибу з каструлі і даємо їй охолонути.

Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на тертці.

Помідори промиваємо, даємо трохи обсохнути на кухонному рушник, після чого подрібнюємо їх на блендері.

Перлову крупу промиваємо в проточній воді, потім заливаємо окропом і залишаємо на 2-3 години, щоб вона набухла.

Після цього ще раз крупу промиваємо під водою і відварюємо протягом 15 хвилин після закипання. По готовності відкидаємо крупу на друшляк і даємо стекти воді.

У велику каструлю викладаємо овочі, томатне пюре і додаємо рослинне масло, сіль і цукор. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння й тушкуємо на повільному вогні близько 15 хвилин.

Потім викладаємо до овочів відварну скумбрію, перлову крупу і додаємо оцет, все добре перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні 30-40 хвилин. По готовності каструлю з салатом знімаємо з вогню.

Готовий гарячий салат розкладаємо по стерилізованим банкам і щільно закриваємо кришками. Після того, як салат повністю охолоне, прибираємо його на зберігання в прохолодне місце.

Салат з моркви на зиму Салат з помідорів без перцю на зиму Салат з цибулі і моркви на зиму Салат з червоних помідорів на зиму Салати без перцю на зиму Салати з крупами і овочами на зиму Скумбрія з морквою на зиму