Соковитий, ароматний, насичений – ось як можна охарактеризувати цей салат з помідорів. Для насиченості та багатогранності смаку додаємо також кабачки і болгарський перець – така суміш завжди смачна і чудово поєднується з усіма м’ясними стравами. Дуже зручно відкрити баночку такого салату до обіду або вечері – фактично, це вже готовий овочевий гарнір. Приготування салату багато часу не забере, тим більше що закупорені банки не вимагають стерилізації перед зберіганням.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Кабачки – 1,5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1,5 кг
  • Часник – 1 головка
  • Сіль велика – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати салат з помідорів на зиму без стерилізації легко! Кабачки для салату промиваємо й обсушуємо. Якщо плоди зрілі і встигли загрубеть, що шкірку обов’язково зрізаємо, а вичищаємо насіння. У разі, якщо кабачки молоді, в хід йдуть і шкірка, і вміст з насінням. Підготовлені кабачки нарізаємо кубиками невеликого розміру.

Помідори для салату допустимо вибирати неідеального якості, оскільки всі дефектні частини можна просто вирізати. При подальшому гасінні абсолютно неважливо, якої форми були шматочки томатів. Плоди перед нарізанням миємо й обсушуємо. Слід від плодоніжки вирізаємо. Помідори нарізаємо шматочками, приблизно однаковими за розміром з кубиками кабачків.

Болгарський перець миємо, обсушуємо і звільняємо від плодоніжки і насіння. М’якоть перцю ріжемо шматочками, співмірними з кубиками кабачків і помідорів.

У велику каструлю кладемо нарізані помідори, додаємо до них сіль та цукровий пісок, перемішуємо. Ставимо каструлю на плиту і доводимо томатну масу до кипіння. Після закипання варимо масу десять хвилин на середньо-низькій температурі.

Після закінчення зазначеного часу додаємо до томатів нарізані перець і кабачки. Суміш перемішуємо і знову доводимо до кипіння. З цього моменту продовжуємо варіння ще тридцять хвилин. В цей час очищаємо часник від лушпиння і подрібнюємо будь-яким зручним способом: прес, терка, блендер і ін. Після закінчення півгодини додаємо до салату підготовлений часник, рослинне масло і варимо ще п’ять хвилин. Після цього вливаємо оцет, перемішуємо і відразу накриваємо каструлю кришкою, щоб запобігти активне випаровування оцту. Через дві хвилини після додавання оцту вимикаємо плиту, і салат знімаємо з плити.

Банки для салату попередньо моєму содовим розчином і обробляємо окропом. Також чинимо і з кришками. Перед фасуванням салату банки і кришки повинні бути абсолютно сухими. Салат розкладаємо по банках і відразу закручуємо кришками. Банки перевертаємо догори дном, закутуємо ковдрою і залишаємо в такому положенні до повного охолодження. Остиглі, їх можна прибрати в прохолодне темне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Салат з кабачків пальчики оближеш Салат з перцю пальчики оближеш на зиму Салат з помідорів з олією на зиму Салати без моркви на зиму Салати без стерилізації на зиму Салати з помідорів на зиму Салати у власному соку на зиму