Сита зима – це овочевий салат, що складається з моркви, перцю, помідорів і цибулі з додаванням рису. Для вас закачування такого салату в новинку? Давайте готувати разом! Такий ситний салат виручить вас не раз, коли гості вже на порозі і необхідно накрити стіл за 5 хвилин. Отже, приступимо!


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Рис довгозерний (пропарений) – 1,5 ст.
  • Помідори свіжі – 3 кг
  • Болгарський перець солодкий – 600 – 700 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування салату з рисом «Сита зима». Помідори промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і залишаємо, щоб вони трохи просохли. Потім помідори розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і подрібнюємо їх на блендері. Томатне пюре викладаємо в глибоку каструлю, ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Потім додаємо в помідори сіль і цукор, добре перемішуємо і варимо пюре на повільному вогні 8-10 хвилин.

Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на крупній тертці.

Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо і замочуємо на 10-15 хвилин у холодній воді, щоб він не дратував очі при нарізці. Потім шаткуємо цибулю тонкими кільцями, а якщо цибуля великий – півкільцями.

Болгарський перець промиваємо, викладаємо на кухонний рушник і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб він трохи обсох. Потім перець розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і насіння. Перець нарізаємо кубиками або тонкою стружкою. Гострий перець чистимо, видаляємо насіння і плодоніжку, нарізаємо дрібними кубиками.

В каструлю до томатного пюре додаємо нарізані овочі, перемішуємо і доводимо до кипіння.

Рис висипаємо в глибоку ємність, ошпарюємо окропом, зливаємо його і додаємо в каструлю до овочів, потім наливаємо олію. Перемішуємо всі інгредієнти і залишаємо гаситися на повільному вогні 8-10 хвилин. Після чого в каструлю додаємо оцет, перемішуємо, тушкуємо ще 5-7 хвилин і знімаємо салат з вогню.

Готовий салат розкладаємо по стерилізованим банкам, щільно закручуємо прокип’яченими кришками, ставимо банки догори дном і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Потім прибираємо банки з салатом в темне прохолодне місце на зберігання.

Салат з овочів і рису на зиму Салат з перцю в томаті на зиму Салат з перцю пальчики оближеш на зиму Салат з перцю, моркви та цибулі на зиму Салат з помідорів без стерилізації на зиму Салати без стерилізації на зиму Салати без часнику на зиму Салати з помідорів на зиму