Листкові салати завжди виходять пишними і поживними. Апетитна закуска з шинки і ананаса як не можна краще підійде для святкового столу. Гості будуть приємно здивовані незвичайним поєднанням смаків у страві.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Шинка – 250 гр.
- Ананас консервований – 1 банка
- Яйце – 3 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Яблука – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Волоський горіх – 50 гр.
- Майонез – 6 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати салат з шинкою і ананасом, підготуємо всі інгредієнти. Відварюємо картоплю і яйця до готовності. Остуджуємо і очищаємо від шкірки. Волоські горіхи дістаємо з шкаралупи і подрібнюємо. Цибулю нарізаємо і ошпарюємо.
Починаємо викладати шари салату. Натираємо на крупній тертці варену картоплю. Це буде перший шар.
Потім обмазуємо картопля тонким шаром майонезу. Нарізаємо смужками шинку і щільно укладаємо в салат. Це буде другий шар.
Обмазуємо майонезом шинку і викладаємо шар з половини натертого яблука і половини подрібнених волоських горіхів.
Викладаємо половину ошпареного лука. Дрібно нарізаємо яйця і викладаємо їх новим шаром. Наверх викладаємо половину банки консервованих ананасів. Якщо вони не нарізані, то подрібнюємо ананаси кубиками.
Обмазуємо майонезом. Повторюємо шар з решти інгредієнтів: яблуко і горіхи. Викладаємо другу половину ананасів. Обмазуємо майонезом у вигляді сіточки. Салат ненадовго можна помістити в холодильник для застигання. У холодному вигляді подаємо до столу. Приємного апетиту!
Новости