Листкові салати завжди виходять пишними і поживними. Апетитна закуска з шинки і ананаса як не можна краще підійде для святкового столу. Гості будуть приємно здивовані незвичайним поєднанням смаків у страві.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Шинка – 250 гр.
  • Ананас консервований – 1 банка
  • Яйце – 3 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Яблука – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Волоський горіх – 50 гр.
  • Майонез – 6 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати салат з шинкою і ананасом, підготуємо всі інгредієнти. Відварюємо картоплю і яйця до готовності. Остуджуємо і очищаємо від шкірки. Волоські горіхи дістаємо з шкаралупи і подрібнюємо. Цибулю нарізаємо і ошпарюємо.
Починаємо викладати шари салату. Натираємо на крупній тертці варену картоплю. Це буде перший шар.

Потім обмазуємо картопля тонким шаром майонезу. Нарізаємо смужками шинку і щільно укладаємо в салат. Це буде другий шар.

Обмазуємо майонезом шинку і викладаємо шар з половини натертого яблука і половини подрібнених волоських горіхів.

Викладаємо половину ошпареного лука. Дрібно нарізаємо яйця і викладаємо їх новим шаром. Наверх викладаємо половину банки консервованих ананасів. Якщо вони не нарізані, то подрібнюємо ананаси кубиками.

Обмазуємо майонезом. Повторюємо шар з решти інгредієнтів: яблуко і горіхи. Викладаємо другу половину ананасів. Обмазуємо майонезом у вигляді сіточки. Салат ненадовго можна помістити в холодильник для застигання. У холодному вигляді подаємо до столу. Приємного апетиту!

Новости