Я рекомендую приготувати салат з яловичиною і редькою – вельми незвичайний рецепт, але дуже смачний. Редька – корисний овоч, багатий мінеральними солями і лікувальними властивостями. Зустрічаються різні сорти редьки, з яких в основному готують овочеві салати.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичина – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Редька чорна – 1 шт.
- Майонез – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати салат з яловичиною і редькою? Першим ділом поставте варитися яловичину. М’ясо добре промийте, викладіть в каструлю, залийте водою, доведіть до кипіння. Шумівкою зніміть піну, що утворилася, посоліть, зменшіть вогонь і варіть протягом 45 хвилин.
Готове м’ясо яловичини остудіть, наріжте дрібними кубиками.
підготовлене блюдо для салату викладіть нарізане м’ясо, рівномірно розподіливши.
Редьку помийте, очистіть від шкірки, натріть за допомогою великої терки.
Натерту редьку викладіть в глибоку ємність і залийте окропом хвилин на 10. Цей крок робиться, якщо у вас сорт редьки гірчить. Приміром, дайкон не треба вимочувати.
Цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями.
На добре розігріту сковороду налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть тонко нарізану ріпчасту цибулю.
Лук обсмажте на повільному вогні до золотистого кольору, періодично помішуючи.
Готовий цибулю перекладіть на паперовий рушник, щоб вбралося зайве масло.
М’ясний шар салату щедро змастіть майонезом. В якості заправки можете використовувати сметану або туристичнаї майонез на основі натурального йогурту.
Рідина з редьки злийте з допомогою сита або друшляка. Відіжміть її і рівномірно розподіліть по м’ясному шару.
Просочіть редьку заправкою.
Верхнім шаром викладіть обсмажену цибулю.
Готовий салат подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Новости