Яловичина і мариновану цибулю створені один для одного. А якщо цей дует обрамлений солоними огірочками і пасерованим морквою, то виходить просто свято смаку. Гостра часникова заправка додає характеру і аромату. Чоловікам такий салат точно сподобається.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яловичина – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Огірки солоні – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Майонез – 80 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Оцет столовий 9% – 2 ст.л.
- Вода (для маринаду) – 2 ст. л.
- Цукор-пісок (для маринаду) – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування салату з яловичиною і маринований цибулею. Яловичину необхідно заздалегідь відварити. Для цього шматок м’яса опускаємо в киплячу підсолену воду, закриваємо кришкою і при кипінні малої інтенсивності варимо протягом півтора-двох годин. Наприкінці варіння яловичина повинна стати м’якою. Витягаємо яловичину з бульйону, даємо повністю охолонути й нарізаємо у вигляді тонкої соломки.
Ріпчасту цибулю бажано використовувати червоного салатного сорту. Він м’якше за смаком і краще підходить для салатів. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими напівпрозорими полукружиями. Вкладаємо нарізану цибулю в невелику плоску миску, заливаємо його оцтом, водою і цукром, перемішуємо і даємо промаринуватися протягом 15-20 хвилин.
Поки цибуля маринується, солоні огірки нарізаємо тонкою соломкою. Рідина, яка виділиться під час нарізки, потрібно злити. Морква промиваємо, очищаємо від шкірки і натираємо на тертці з великими отворами. На сковорідці розігріваємо рослинне масло і поміщаємо туди натерту моркву. При невеликій температурі моркву пасеруємо, поки вона не стане м’якою і податливою. Знімаємо з плити і даємо їй повністю охолонути.
В глибоку салатницю поміщаємо соломку з яловичини, нарізаний солоний огірок і остиглу моркву. Маринований лук віджимаємо від маринаду і також додаємо в салатницю до решти інгредієнтів. Для приготування заправки змішуємо в окремій мисочці майонез і пропущений через прес зубчик часнику. Отриманої поливаємо заправкою салат і акуратно перемішуємо.
Даємо салату трохи постояти в холодильнику: годину або два. За цей час інгредієнти просочаться заправкою, м’ясо стане більш пікантним і соковитим. Подаємо на стіл, прикрасивши гілочками зелені.
Приємного апетиту!
Новости