Салат з язиком і кукурудзою готується дуже просто. Головне – заздалегідь мова відварити до готовності. Варка займає приблизно дві години часу, тому краще зробити це заздалегідь. Салат відмінно підійде для святкового столу.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яловичий язик – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0.5 головок
  • Кукурудза консервована – 0.5 банок
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Петрушка – 0.5 пучків
  • Кріп – 0.5 пучків
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Готувати салат з язиком і кукурудзою цікаво! У миску розбиваємо яйця, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком і збиваємо вручну вінчиком або виделкою, поки білок і жовток повністю не змішаються. На сковорідці розігріваємо олію і смажимо з яєчної маси два млинчика. Млинцям даємо повністю охолонути й нарізаємо тонкою соломкою. Для цього зручно згорнути млинці в рулет і нарізати його впоперек – так і вийде соломка.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо та нарізаємо маленькими кубиками. У сковорідці розігріваємо рослинне масло і висипаємо в нього лук. При середній температурі і постійному помішуванні пасеруємо цибулю до легкого золотавості. Знімаємо сковороду з плити і даємо пассерованному луку повністю охолонути.

Відварний язик очистити від плівки з допомогою ножа і нарізаємо тонкими смужками. Викладаємо нарізану мову в салатницю.

Додаємо до мови остиглий золотистий цибулю.

Висипаємо в салатницю нарізані яєчні млинці.

Банку з кукурудзою відкриваємо, кукурудзу відкидаємо на друшляк і промиваємо. Даємо рідини стекти і додаємо кукурудзу в салатницю до решти інгредієнтів.

На тертці з великими отворами натираємо сир і додаємо його в салатницю.

Зелень петрушки і кропу дрібно рубаємо ножем, висипаємо в салатницю.

Додаємо майонез, акуратно перемішуємо салат.

Салат рекомендується витримати в холодильнику протягом пари годин, щоб він добре просочився і став ніжніше.

Для подачі викладаємо на порційні тарілки і прикрашаємо за бажанням, гілочками зелені.

Приємного апетиту!

Салати з язиком Салати з яловичим язиком