Салат з язиком і овочами завжди по праву займають особливе місце на святковому столі, стаючи родзинкою вечора. Блюдо виходить ніжним, смачним і соковитим. Він обов’язково сподобається всім гостям.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яловичий язик або Свинячий язик – 150 гр.
- Огірки – 1 шт.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 0.5 шт.
- Печериці свіжі – 100 гр.
- Салат Латук – 1 шт.
- Масло оливкове – 50 гр.
- Гірчиця – 25 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Бальзамічний оцет – 3 ч. л.
- Естрагон – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати салат з язиком і овочами. Мова попередньо відварити в підсоленій воді, остудити. Нарізати мову тонкими пластинками
Помідор облити окропом, зняти з нього шкіри, нарізати м’якоть часточками.
Печериці промити, нарізати соломкою, обсмажити на олії до золотистого кольору.
Салат латук промити, обсушити на паперовому рушнику, порвати руками на невеликі шматочки. Огірок нарізати кубиками, а перець – соломкою.
В окремій ємності для заправки змішати оливкову олію, гірчицю, бальзамічний оцет, цукор, естрагон, сіль і перець.
Печериці, перець і огірок полити 1 ст. л. заправки, ретельно перемішати, викласти їх на середину блюда.
По колу страви викласти помідори, загорнуті в платівки мови. Полити саалт з мовою овочами та соусом, що залишився. Вишукане блюдо для святкового столу готово!
Салати з язиком Салати з яловичим язиком Салати зі свинячим мовою