Мова – корисний, поживний продукт, який хороший для приготування бутербродів, холодних закусок, гарячих страв. Незамінний він і для салатів. Особлива текстура мови – ніжна і соковита – відмінно поєднується з солоними огірками і ріпчастою цибулею.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Свинячий язик – 1 шт.
- Огірки солоні – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Яйце – 2 шт.
- Масло рослинне – 3 – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Листовий салат – 3 пучка
Процес приготування:
Готувати салат з язиком і солоним огірком просто! Мова попередньо відварюємо. Для цього опускаємо мову в каструлю з холодною водою, ставимо на плиту, доводимо до кипіння, солимо і при кипінні середньої інтенсивності варимо протягом півтора годин орієнтовно. Готовий язик повинен бути м’яким. Даємо мови повністю охолонути, знімаємо шкірку з допомогою ножа і нарізаємо тонкою соломкою. Яйця також завчасно відварюємо, даємо їм охолонути і очищаємо від шкаралупи.
Солоний огірок промиваємо, розрізаємо вздовж. Виділився сік зливаємо. Половинки нарізаємо на тонку соломку.
Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо та нарізаємо на тонкі прозорі скибочки. Можна додати в салат цибулю в сирому вигляді – салат вийде більш гострим, різким, контрастним за смаком. А можна обсмажити нарізану цибулю на сковорідці на олії до легкого рум’янцю, остудити і в такому вигляді додати в салат. Це пом’якшить різкість ріпчастої цибулі і зробить страву більш м’яким, з характерним смаком смаженої цибулі.
В салатниці змішуємо соломку з мови, півкруги солоного огірка і ріпчасту цибулю. Варені яйця нарізаємо дрібними кубиками і висипаємо в салатницю, перемішуємо. Якщо використовували сиру цибулю, то салат необхідно заправити рослинним маслом. Якщо в салат додано пасеровану цибулю, то заправка не потрібна, так як цибуля вже містить олію. Додатково салат можна посолити і поперчити. При подачі можна прикрасити гілочками зелені.
Приємного апетиту!
Салати з язиком Салати зі свинячим мовою