Пропонуємо вам ще один варіант заготовки консервації зі скумбрією – салат з буряком та овочами. Яскравий, поживний і такий смачний! Готуємо всі овочі, розбираємо скумбрію, з’єднуємо овочі, рибу, тушкуємо, додаємо спеції і салат готовий! Такий салат повинен бути напоготові у кожної господині, адже він доведеться як не можна, до речі, для швидкого приготування обіду або вечері. Додайте до салату відварений рис або картоплю і повноцінне ситне блюдо у вас на столі!


Інгредієнти: на 2 л.

  • Скумбрія – 1 кг
  • Буряк – 200 гр.
  • Помідори свіжі – 1,3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Моркву – 700 гр.
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Оцет яблучний 6% – 4 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Гірчиця французька – 1 ч. л.
  • Коріандр – 1 щіпка
  • Перець духмяний горошок – 6 – 8 шт.

Процес приготування:

Щоб приготувати салат зі скумбрією на зиму, злегка розморожену скумбрію промиваємо в прохолодній проточній воді. Потім відрізаємо голову і хвіст, потрошимо і добре промиваємо. Надрізаємо вздовж спинки і відокремлюємо філе від хребтової кістки. Підготовлене філе нарізаємо на шматочки шириною 3-4 див.

Буряк і моркву чистимо і промиваємо, натираємо на крупній тертці. Помідори ошпарюємо окропом, потім споліскують холодною водою і чистимо від шкірки. Подрібнюємо помідори на блендері в пюре. У глибоку каструлю наливаємо половину рослинного масла, викладаємо томатне пюре, рибу, моркву і буряк. Тушкуємо на середньому вогні 10 хвилин.

Цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо дрібними кубиками. Потім викладаємо його на розігріту сковороду з рештою рослинною олією і обсмажуємо до золотистого кольору. Після чого додаємо його в каструлю до овочів і риби, перемішуємо і тушкуємо салат на слабкому вогні 90-100 хвилин.

За 5 хвилин до закінчення приготування в салат додаємо сіль, цукор і спеції, оцет, перемішуємо і по готовності знімаємо каструлю з салатом з вогню.

Готовий барвистий салат розкладаємо по простерилизованным банкам, закручуємо прокип’яченими кришками, ставимо банки догори дном, вкриваємо пледом і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Потім прибираємо салат на зберігання в прохолодне місце.

Овочеві салати на зиму Салат " овочеве асорті на зиму Салат з помідорів з цибулею і маслом на зиму Салати без кабачків на зиму Салати без часнику на зиму Скумбрія на зиму в банку