Багато знайомі з такою заготівлею на зиму, як смажені баклажани. Однак не всі знають, що так само можна заготовлювати і кабачки. При мінімальних зусиллях і простому наборі продуктів виходить смачна заготовка, яка порадує довгими зимовими вечорами.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 1,5 кг
- Часник – 2 шт.
- Петрушка – за смаком
- Кріп – за смаком
- Сіль – 10 гр.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати салат зі смажених кабачків з часником. Кількість солі, оцту і рослинної олії в рецепті наводиться на одну літрову банку. Відібрати для заготівлі молоді кабачки, які не будуть перевищувати своїм діаметром діаметр використовуваної банки. Якщо шкірка товста, її краще зрізати, але можна готувати і так. Помити кабачки, обсушити і порізати на кружечки товщиною 1 див.
Обсмажити кабачки на рослинному маслі з обох боків до утворення золотистої рум’яної скоринки. Нарізати очищений часник на дрібні шматочки. Помиту і обсушену зелень порізати або порвати руками на шматки. Банки вимити з содою і сполоснути. На дно влити шар рослинної олії, викласти близько 2 ч. л. часнику в кожну банку. Далі викласти частину кропу і петрушки. Всипати на зелень сіль.
В банки скласти шматочки кабачків, утрамбовуючи і допомагаючи собі ложкою. Далі кабачки дадуть сік. Коли кабачки закінчаться, влити в банки по 1 ст. л. оцту.
Прикрити банки прокип’яченими кришками, встановити їх в каструлю з гарячою водою на деякій відстані один від одного. Стерилізувати заготовки близько 20-25 хвилин. Далі банки вийняти з каструлі спеціальними щипцями і герметично закрутити.
Прибрати закачування остигати в перевернутому вигляді під теплу ковдру, де вони при постійній температурі в теплі поступово охолонуть. Перемістити кабачки в холодне місце, в якому вони будуть зберігатися до весни.
Приємного апетиту!
Овочеві салати без цукру на зиму Салат з кабачків з часником на зиму Салати без капусти на зиму Салати без перцю на зиму Салати без помідорів на зиму Салати у власному соку на зиму