У сезон грибів не можна не звернути увагу на рецепт салату з смаженими грибами. Гриби роблять цю закуску дивно ніжною і цікавою за смаком. В салаті використовуються прості і зрозумілі інгредієнти, з яких ви легко зможете створити це прекрасне блюдо.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Печериці свіжі – 400 гр.
  • Сир Пармезан – 100 – 150 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Куряче філе – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Майонез – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати салат зі смаженими грибами? Куряче філе варити до готовності близько 20 хвилин, потім зняти з вогню, воду злити, філе охолодити на кухонному рушнику. Остигле м’ясо порізати соломкою.

Картоплю і моркву варити на невеликому вогні 40 хвилин. Потім воду злити, дати овочам охолонути, зняти шкірку і натерти їх на середній тертці.

Гриби промити під холодною водою, просушити на паперовому рушнику, нарізати їх невеликими шматочками. Потім печериці смажити на середньому вогні на рослинній олії близько 20 хвилин. В кінці посолити і поперчити печериці за смаком.

Яйця зварити круто, очистити, натерти на середній тертці.

Сир натерти на середній тертці.

У салатницю викласти салат шарами: перший – курка, другий – гриби, третій – картопля (який потрібно посолити), четвертий – морква, п’ятий – яйця, шостий – майонез, сьомий – сир.

Салат відправити в холодильник для просочення на 1 годину. Приємного апетиту!

Салат з куркою, грибами і картоплею Салат з куркою, грибами і майонезом Салат з куркою, грибами, картоплею та морквою Салат з куркою, грибами, сиром і яйцем Салати з куркою