Швидкий варіант солодкого доповнення до чаю – приготування шарлотки в сковороді. Такий спосіб простий і практичний, особливо порадує тих, у кого немає духовки. Домашні оцінять такий десерт!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яблука (великі) – 2 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Цукор-пісок – 0,5 склянки
- Кефір – 1 склянка
- Розпушувач тіста – 0,5 ч. л.
- Масло – для смаження
- Цукрова пудра для прикраси
Процес приготування:
Приступимо до приготування шарлотки на кефірі в сковорідці. Яблука нарізаємо невеликими кубиками. Відокремлювати їх від шкірки не обов’язково.
Готуємо тісто. Яйця збиваємо з цукром до його розчинення.
Вливаємо кефір.
Просіваємо борошно і розпушувач.
Ретельно замішуємо тісто має вийти густим.
Гарненько сковороду змащуємо вершковим маслом.
Тепер викладаємо шарлотку в сковороду. Часу знадобиться більше, ніж для випікання в духовці. Можна злегка присипати манною крупою, щоб напевно не пригоріло. Рівномірно викладаємо яблука і заливаємо їх тестом.
Сковороду накриваємо кришкою і готуємо шарлотку на невеликому вогні 25 хвилин.
Після акуратно перевертаємо вміст і залишаємо на вогні ще на 10 хвилин. Якщо в цьому є необхідність. Готовність перевіряємо зубочисткою.
Готової шарлотці даємо трохи охолонути і викладаємо на тарілку. Верхівку посипаємо цукровою пудрою для декору. Приємного чаювання!
Шарлотка Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка на сковороді