Швидкий варіант солодкого доповнення до чаю – приготування шарлотки в сковороді. Такий спосіб простий і практичний, особливо порадує тих, у кого немає духовки. Домашні оцінять такий десерт!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яблука (великі) – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Кефір – 1 склянка
  • Розпушувач тіста – 0,5 ч. л.
  • Масло – для смаження
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

Приступимо до приготування шарлотки на кефірі в сковорідці. Яблука нарізаємо невеликими кубиками. Відокремлювати їх від шкірки не обов’язково.

Готуємо тісто. Яйця збиваємо з цукром до його розчинення.

Вливаємо кефір.

Просіваємо борошно і розпушувач.

Ретельно замішуємо тісто має вийти густим.

Гарненько сковороду змащуємо вершковим маслом.

Тепер викладаємо шарлотку в сковороду. Часу знадобиться більше, ніж для випікання в духовці. Можна злегка присипати манною крупою, щоб напевно не пригоріло. Рівномірно викладаємо яблука і заливаємо їх тестом.

Сковороду накриваємо кришкою і готуємо шарлотку на невеликому вогні 25 хвилин.

Після акуратно перевертаємо вміст і залишаємо на вогні ще на 10 хвилин. Якщо в цьому є необхідність. Готовність перевіряємо зубочисткою.

Готової шарлотці даємо трохи охолонути і викладаємо на тарілку. Верхівку посипаємо цукровою пудрою для декору. Приємного чаювання!

Шарлотка Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка на сковороді