Шарлотка на кефірі з розпушувачем – це ароматний і пишний домашній пиріг. Ніжне тісто і смачні запечені яблука з приємною кислинкою просто тануть у роті. Від такого ласощі неможливо відірватися.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яблука – 2 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Кефір – 200 мл
- Масло вершкове – 70 гр.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Борошно – 180 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати шарлотку на кефірі з розпушувачем просто! Кефір нагріваємо до злегка теплого стану, змішуємо його з борошном і розпушувачем.
Яйця збиваємо з цукром до стійкої густої маси з допомогою міксера.
Змішуємо білкову і кефірну маси.
Яблука миємо, чистимо від шкірки і ріжемо часточками.
Форму для запікання змащуємо рослинним маслом.
Виливаємо половину тіста, розрівнюємо його і поверх кладемо шар яблук.
Потім знову заливаємо тісто і верхівку прикрашаємо залишилися часточками яблук.
Ставимо шарлотку в духовку на 40 хв. За 15 хв. до готовності змащуємо верхівку вершковим маслом.
Приємного апетиту!
ПП шарлотка Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка на кефірі Шарлотка на кефірі з яблуками в духовці