Шарлотка на кефірі з розпушувачем – це ароматний і пишний домашній пиріг. Ніжне тісто і смачні запечені яблука з приємною кислинкою просто тануть у роті. Від такого ласощі неможливо відірватися.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яблука – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Кефір – 200 мл
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Борошно – 180 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати шарлотку на кефірі з розпушувачем просто! Кефір нагріваємо до злегка теплого стану, змішуємо його з борошном і розпушувачем.

Яйця збиваємо з цукром до стійкої густої маси з допомогою міксера.

Змішуємо білкову і кефірну маси.

Яблука миємо, чистимо від шкірки і ріжемо часточками.

Форму для запікання змащуємо рослинним маслом.

Виливаємо половину тіста, розрівнюємо його і поверх кладемо шар яблук.

Потім знову заливаємо тісто і верхівку прикрашаємо залишилися часточками яблук.

Ставимо шарлотку в духовку на 40 хв. За 15 хв. до готовності змащуємо верхівку вершковим маслом.

Приємного апетиту!

ПП шарлотка Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка на кефірі Шарлотка на кефірі з яблуками в духовці