Шарлотка, приготована на кефірі, виходить легкою, ніжною по текстурі і дуже смачною. Даний рецепт описує приготування шарлотки на кефірі з використання груш. Готується випічка просто, багато часу на це не буде потрібно. Сам по собі рецепт простий, але розкриває всі нюанси приготування шарлотки з грушею на кефірі.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Груша – 500 гр.
  • Кефір – 1 склянка
  • Борошно – 1,5 – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Готувати шарлотку з грушею на кефірі просто! У зручній ємності збийте яйця з цукром і ваніліном. Залиште трохи цукру (1 ч. л.), він знадобиться в подальшому для посипання груш.

Далі влити яєчно-цукрову суміш кефір. Бажано, щоб кефір був кімнатної температури.

Після цього додаємо в робочу ємність до решти інгредієнтів сіль, соду і просіяне пшеничне борошно.

Все перемішуємо, щоб отримати однорідне тісто. Приберіть готове тісто в сторону на 15 хвилин.

За цей час підготуйте начинку. Груші промийте, очистіть від шкірки і насіння.

Далі поріжте очищені груші тонкими скибочками.

настоявшееся тісто додайте необхідну кількість рослинного масла, перемішайте.

Форму для випічки змастіть вершковим маслом (можна також використовувати і пергамент), викладіть в неї готове тісто.

Підготовлені груші розподіліть поверх тіста, присипте їх цукром.

В розігріту до 180 градусів духовку поставте випікатися шарлотку на 30-35 хвилин до готовності. Цього часу достатньо, щоб випічка всередині повністю пропеклась.

Шарлотка з грушею на кефірі готова!

Приємного вам чаювання!

Бісквітна шарлотка ПП шарлотка Шарлотка без розпушувача Шарлотка без яблук Шарлотка з грушами Шарлотка на кефірі