Перед вами не класичний варіант шарлотки. Шарлотка з капустою – несолодкий пиріг, який допоможе урізноманітнити кулінарні будні і одночасно зібрати сім’ю за смачним обідом. Готується це блюдо з мінімального набору інгредієнтів.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Кефір – 250 мл
- Яйце – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати шарлотку з капустою в духовці, на самому початку підготуємо начинку для пирога. Вимийте капусту і приберіть зайве. Далі нашаткуйте (можна дрібно нарізати) капусту. Поставте сковороду На вогонь, влийте рослинне масло і дайте їй розігрітися. Покладіть в сковороду нашатковану капусту, обсмажуйте на помірному вогні. Не прагнете надати капусті золотисту скоринку – в результаті смаження вона повинна стати просто м’якою. Середній час смаження – 10 хвилин. Практично в кінці додаємо сіль.
Переходимо до тесту. У миску вбийте одне яйце. Злегка збийте його віночком.
Далі з’єднуємо з яйцем необхідну кількість кефіру. Для даного рецепту не важливо, кефір з холодильника або кімнатної температури.
Перемішуємо вміст миски. Приправляємо сіллю і перцем.
В окремому посуді змішайте розпушувач і пшеничне борошно. Можна попередньо їх просіяти. Після цього додаємо просіяну борошно і розпушувач в яєчно-кефірну суміш.
Замішуємо тісто, уникаючи утворення грудок і домагаючись однорідної маси. У підсумку воно буде рідким.
Стінки і дно форми для випічки необхідно змастити рослинним маслом (можна замінити на вершкове). Половиною приготованого тесту заповніть форму, рівномірно розподіліть його дерев’яною лопаткою або ложкою.
Далі на тісто у формі кладемо капусту. Візьміть два яйця, трохи збийте їх віночком і покрийте ними капусту.
Завершальний шар – виливаємо другу половину тіста і розрівнюємо його. На даному етапі можна помітити відмітну особливість шарлотки з капустою від будь-якого іншого пирога – капустяна начинка саме заливається тестом, а не поміщається всередину нього. З цієї причини шарлотку з капустою часто називають заливним пирогом.
Підготуйте духовку для випічки – включіть і дайте їй розігрітися до 200 градусів. Поміщаємо туди шарлотку і чекаємо 30 хвилин до її готовності.
Приємного апетиту!
Шарлотка Шарлотка без цукру Шарлотка без яблук Шарлотка на кефире