Перед вами не класичний варіант шарлотки. Шарлотка з капустою – несолодкий пиріг, який допоможе урізноманітнити кулінарні будні і одночасно зібрати сім’ю за смачним обідом. Готується це блюдо з мінімального набору інгредієнтів.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Кефір – 250 мл
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати шарлотку з капустою в духовці, на самому початку підготуємо начинку для пирога. Вимийте капусту і приберіть зайве. Далі нашаткуйте (можна дрібно нарізати) капусту. Поставте сковороду На вогонь, влийте рослинне масло і дайте їй розігрітися. Покладіть в сковороду нашатковану капусту, обсмажуйте на помірному вогні. Не прагнете надати капусті золотисту скоринку – в результаті смаження вона повинна стати просто м’якою. Середній час смаження – 10 хвилин. Практично в кінці додаємо сіль.

Переходимо до тесту. У миску вбийте одне яйце. Злегка збийте його віночком.

Далі з’єднуємо з яйцем необхідну кількість кефіру. Для даного рецепту не важливо, кефір з холодильника або кімнатної температури.

Перемішуємо вміст миски. Приправляємо сіллю і перцем.

В окремому посуді змішайте розпушувач і пшеничне борошно. Можна попередньо їх просіяти. Після цього додаємо просіяну борошно і розпушувач в яєчно-кефірну суміш.

Замішуємо тісто, уникаючи утворення грудок і домагаючись однорідної маси. У підсумку воно буде рідким.

Стінки і дно форми для випічки необхідно змастити рослинним маслом (можна замінити на вершкове). Половиною приготованого тесту заповніть форму, рівномірно розподіліть його дерев’яною лопаткою або ложкою.

Далі на тісто у формі кладемо капусту. Візьміть два яйця, трохи збийте їх віночком і покрийте ними капусту.

Завершальний шар – виливаємо другу половину тіста і розрівнюємо його. На даному етапі можна помітити відмітну особливість шарлотки з капустою від будь-якого іншого пирога – капустяна начинка саме заливається тестом, а не поміщається всередину нього. З цієї причини шарлотку з капустою часто називають заливним пирогом.

Підготуйте духовку для випічки – включіть і дайте їй розігрітися до 200 градусів. Поміщаємо туди шарлотку і чекаємо 30 хвилин до її готовності.

Приємного апетиту!

Шарлотка Шарлотка без цукру Шарлотка без яблук Шарлотка на кефире