Шарлотка являє собою ніжну бісквітну основу з улюбленою начинкою. Пропоную приготувати шарлотку з вишнею на сметані. Вишню використовують свіжу та заморожену. Процес приготування пирога ускладнює те, що потрібно витягнути кісточки. Якщо ж у вас вишня без кісточок, то приготування смачної шарлотки нічого не завадить.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1.5 склянки
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Вишня – 500 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Цукрова пудра – за бажанням
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Приступимо до приготування шарлотки з вишнею на сметані. Попередньо підготуйте вишню. Якщо ви використовуєте свіжу вишню, добре вимийте її, відокремте хвостики і вийміть кісточки. Це можна зробити спеціальним пристроєм або шпилькою. Очищені вишні помістіть в сито, щоб стік зайвий сік, якщо заморожені вишні – розморозьте їх прямо в ситі, зайвий сік стече.

В глибоку миску розбийте охолоджені яйця. Почніть збивати на маленьких обертах, поступово додаючи цукровий пісок і збільшуючи швидкість міксера. Просійте борошно в окрему ємність і в кілька прийомів введіть до яєчної маси, акуратно перемішуючи міксером на середній швидкості.

Харчову соду перемішайте зі сметаною і додайте до раніше отриманого тесту. Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно) або застеліть пергаментом. Акуратно перекладіть тісто. Розрівняйте силіконової лопаткою.

В тісто викладіть заздалегідь підготовлену вишню.

Поставити шарлотку в добре розігріту духовку на 45 хвилин. Випікайте при температурі 180 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.

Дайте пирогу охолонути, вийміть з форми, наріжте на порції. Прикрасьте цукровою пудрою.
Шарлотка виходить в міру солодка і ніжна. Ви обов’язково отримаєте незабутнє задоволення.

Бісквітна шарлотка Шарлотка без розпушувача Шарлотка без яблук Шарлотка з вишнею Шарлотка з ягодами Шарлотка на сметані