Шарлотка являє собою ніжну бісквітну основу з улюбленою начинкою. Пропоную приготувати шарлотку з вишнею на сметані. Вишню використовують свіжу та заморожену. Процес приготування пирога ускладнює те, що потрібно витягнути кісточки. Якщо ж у вас вишня без кісточок, то приготування смачної шарлотки нічого не завадить.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 4 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1.5 склянки
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Вишня – 500 гр.
- Сметана – 150 гр.
- Цукрова пудра – за бажанням
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Приступимо до приготування шарлотки з вишнею на сметані. Попередньо підготуйте вишню. Якщо ви використовуєте свіжу вишню, добре вимийте її, відокремте хвостики і вийміть кісточки. Це можна зробити спеціальним пристроєм або шпилькою. Очищені вишні помістіть в сито, щоб стік зайвий сік, якщо заморожені вишні – розморозьте їх прямо в ситі, зайвий сік стече.
В глибоку миску розбийте охолоджені яйця. Почніть збивати на маленьких обертах, поступово додаючи цукровий пісок і збільшуючи швидкість міксера. Просійте борошно в окрему ємність і в кілька прийомів введіть до яєчної маси, акуратно перемішуючи міксером на середній швидкості.
Харчову соду перемішайте зі сметаною і додайте до раніше отриманого тесту. Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно) або застеліть пергаментом. Акуратно перекладіть тісто. Розрівняйте силіконової лопаткою.
В тісто викладіть заздалегідь підготовлену вишню.
Поставити шарлотку в добре розігріту духовку на 45 хвилин. Випікайте при температурі 180 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.
Дайте пирогу охолонути, вийміть з форми, наріжте на порції. Прикрасьте цукровою пудрою.
Шарлотка виходить в міру солодка і ніжна. Ви обов’язково отримаєте незабутнє задоволення.