Особливу пікантність яблучної шарлотці додасть свіжий і соковитий смак абрикосів. Ароматний пиріг з фруктами послужить легким та неймовірно смачним доповненням до чаю. Порадуйте близьких!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яблука – 2 шт.
  • Абрикоси – 5 шт.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сметана – 5 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

Готувати шарлотку з яблуками та абрикосами просто! Персики розрізаємо навпіл і виймаємо кісточки. Яблука нарізаємо як зручно: часточками або кубиками. Відкладає фрукти і приступаємо до тесту.

Яйця збиваємо з цукром до білого кольору. Потім додаємо до них сметану і перемішуємо до однорідності.

Просіваємо до суміші борошно, додаємо розпушувач. Ретельно перемішуємо тісто.

Розігріваємо духовку до 180 градусів.

Беремо відповідну форму для випікання, обмазуємо її маслом і посипаємо цукром.

На дно форми акуратно викладаємо яблука і персики, щільно заливаємо тістом. Відправляємо в попередньо розігріту духовку на 40 хвилин.

Готовність шарлотки можна перевірити проколюванням зубочисткою. Коли тісто перестане прилипати до дерев’яної палички, можна діставати.

Готового пирога даємо трохи охолонути і тільки потім перекладаємо в тарілку.

Ділимо на порції, посипаємо пудрою і прикрашаємо за бажанням. Приємного чаювання!

Бісквітна шарлотка Пиріг з абрикосами Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з яблуками класична Шарлотка з яблуками на сметані Шарлотка на сметані