Особливу пікантність яблучної шарлотці додасть свіжий і соковитий смак абрикосів. Ароматний пиріг з фруктами послужить легким та неймовірно смачним доповненням до чаю. Порадуйте близьких!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яблука – 2 шт.
- Абрикоси – 5 шт.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сметана – 5 ст. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Цукрова пудра для прикраси
Процес приготування:
Готувати шарлотку з яблуками та абрикосами просто! Персики розрізаємо навпіл і виймаємо кісточки. Яблука нарізаємо як зручно: часточками або кубиками. Відкладає фрукти і приступаємо до тесту.
Яйця збиваємо з цукром до білого кольору. Потім додаємо до них сметану і перемішуємо до однорідності.
Просіваємо до суміші борошно, додаємо розпушувач. Ретельно перемішуємо тісто.
Розігріваємо духовку до 180 градусів.
Беремо відповідну форму для випікання, обмазуємо її маслом і посипаємо цукром.
На дно форми акуратно викладаємо яблука і персики, щільно заливаємо тістом. Відправляємо в попередньо розігріту духовку на 40 хвилин.
Готовність шарлотки можна перевірити проколюванням зубочисткою. Коли тісто перестане прилипати до дерев’яної палички, можна діставати.
Готового пирога даємо трохи охолонути і тільки потім перекладаємо в тарілку.
Ділимо на порції, посипаємо пудрою і прикрашаємо за бажанням. Приємного чаювання!
Бісквітна шарлотка Пиріг з абрикосами Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з яблуками класична Шарлотка з яблуками на сметані Шарлотка на сметані