Приготуємо шашлик з горбуші на решітці. Щоб рибна м’якоть залишалася максимально соковитою, відокремлювати від кістки її не будемо. Замаринуем горбушу в сольовому розчині і потім ароматизируем кропом. Після маринування обсмажимо за пару хвилин на мангалі – риба готова.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Горбуша – 700 – 800 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Кріп – 1 пучок
- Масло рослинне – для змазування
- Лимон – за смаком
Процес приготування:
Готувати шашлик з горбуші на решітці на мангалі просто! Горбушу чистимо від луски і нутрощів, ретельно промиваємо, видаляємо голову, плавники і хвіст.
Підготовлену тушку розрізаємо на поперечні шматки товщиною в два з половиною – три сантиметри.
В окремій глибокої посуді готуємо сольовий розчин. Вливаємо 600-700 мл холодної води, додаємо сіль та цукровий пісок у зазначеній кількості. Добре розмішуємо до розчинення кристалів.
Поміщаємо шматки риби в розчин і залишаємо на годину-півтора.
Потім воду зливаємо. Кріп миємо, обсушуємо і крупно ріжемо. Кладемо зелень до риби і перемішуємо все місці. Залишаємо ще на годину, після чого кріп витягуємо, щоб не пригорав при обжарюванні.
Готуємо мангал з тліючим вугіллям. Викладаємо підготовлену рибу на змащену рослинним маслом ґрати і відправляємо на мангал. Готуємо горбушу приблизно за півтори-дві хвилини з кожного боку. Поверхня повинна покритися легкої золотистої скоринкою.
Готовий шашлик перекладаємо з решітки на тарілку. Подаємо на стіл в гарячому вигляді зі свіжою зеленню і дольками лимона.
Приємного апетиту!
Горбуша на мангалі на решітці Риба на решітці на мангалі Страви з риби Червона риба на мангалі Шашлик з риби на мангалі