Приготуємо шашлик з горбуші на решітці. Щоб рибна м’якоть залишалася максимально соковитою, відокремлювати від кістки її не будемо. Замаринуем горбушу в сольовому розчині і потім ароматизируем кропом. Після маринування обсмажимо за пару хвилин на мангалі – риба готова.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Горбуша – 700 – 800 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Кріп – 1 пучок
  • Масло рослинне – для змазування
  • Лимон – за смаком

Процес приготування:

Готувати шашлик з горбуші на решітці на мангалі просто! Горбушу чистимо від луски і нутрощів, ретельно промиваємо, видаляємо голову, плавники і хвіст.

Підготовлену тушку розрізаємо на поперечні шматки товщиною в два з половиною – три сантиметри.

В окремій глибокої посуді готуємо сольовий розчин. Вливаємо 600-700 мл холодної води, додаємо сіль та цукровий пісок у зазначеній кількості. Добре розмішуємо до розчинення кристалів.

Поміщаємо шматки риби в розчин і залишаємо на годину-півтора.

Потім воду зливаємо. Кріп миємо, обсушуємо і крупно ріжемо. Кладемо зелень до риби і перемішуємо все місці. Залишаємо ще на годину, після чого кріп витягуємо, щоб не пригорав при обжарюванні.

Готуємо мангал з тліючим вугіллям. Викладаємо підготовлену рибу на змащену рослинним маслом ґрати і відправляємо на мангал. Готуємо горбушу приблизно за півтори-дві хвилини з кожного боку. Поверхня повинна покритися легкої золотистої скоринкою.

Готовий шашлик перекладаємо з решітки на тарілку. Подаємо на стіл в гарячому вигляді зі свіжою зеленню і дольками лимона.

Приємного апетиту!

Горбуша на мангалі на решітці Риба на решітці на мангалі Страви з риби Червона риба на мангалі Шашлик з риби на мангалі