Щавель нарізати і відправляється в воду. Коли все закипить, він перекладається по банкам з допомогою шумівки. Все заливають розсолом, а банки закочуються.
Інгредієнти: на 1 л.
- Щавель – 1 кг
- Вода – 500 мл
Процес приготування:
Щоб приготувати щавель без солі у власному соку на зиму, ретельно промиваємо свіжий щавель, відкидаємо його на друшляк і чекаємо, поки вся вода не стече.
В цей час наливаємо в каструлю пів-літри питної води і ставимо на вогонь. Банки, в яких зберігається щавель стерилізуємо в духовці. Для цього ставимо їх у холодний духову шафу, щоб вони не лопнули.
Перекладаємо щавель на обробну дошку і нарізаємо будь-яким розміром.
Як тільки вода закипить, закидаємо туди нарізаний щавель. Не зменшуючи вогню, доводимо до кипіння ще раз. Відразу ж знімаємо каструлю з вогню.
Беремо шумівку і з її допомогою перекладаємо щавлеву масу по стерилізованим банкам. Заповнюємо практично до країв, залишаючи трохи місця зверху.
Далі розливаємо в кожну банку, що залишився в каструлі розсіл. Тепер банки можна закочувати. Даємо вмісту повністю охолонути і відправляємо в придатне для зберігання місце. Таку заготовку з щавлю можна додавати в супи, випічку і т. д. Приємного апетиту!
Щавель без солі в банках на зиму Щавель без стерилізації в банках на зиму Щавель на зиму в банках Щавлевий суп без м'яса