З заготівлею щавлю на зиму не повинно виникнути проблем: він чудово консервується і без стерилізації. У самій зелені багато кислоти, однак можна підстрахуватися і додати в заготовку невелика кількість лимонної кислоти. Збереження смаку і натурального запаху гарантовані.


Інгредієнти: на 0.1 л.

  • Щавель – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло соняшникова 20 мл
  • Лимонна кислота – 1 гр.

Процес приготування:

Готувати щавель на зиму без стерилізації легко! Відміряти і дати необхідну кількість інгредієнтів.

Щавель вимити і нашаткувати.

Посолити і поперчити.

Влити рослинне масло, додати зовсім невелика кількість лимонної кислоти.

Утрамбувати щавель в баночку, яка була заздалегідь простерилизована. Закатати. Прибрати в підвал або льох. Замість консервації такий щавель можна прибрати в пакет і заморозити.

Приємного апетиту!

Щавель без стерилізації в банках на зиму Щавель з сіллю на зиму в банках Щавель на зиму Щавель на зиму в банках Щавлевий суп без м'яса