З заготівлею щавлю на зиму не повинно виникнути проблем: він чудово консервується і без стерилізації. У самій зелені багато кислоти, однак можна підстрахуватися і додати в заготовку невелика кількість лимонної кислоти. Збереження смаку і натурального запаху гарантовані.
Інгредієнти: на 0.1 л.
- Щавель – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло соняшникова 20 мл
- Лимонна кислота – 1 гр.
Процес приготування:
Готувати щавель на зиму без стерилізації легко! Відміряти і дати необхідну кількість інгредієнтів.
Щавель вимити і нашаткувати.
Посолити і поперчити.
Влити рослинне масло, додати зовсім невелика кількість лимонної кислоти.
Утрамбувати щавель в баночку, яка була заздалегідь простерилизована. Закатати. Прибрати в підвал або льох. Замість консервації такий щавель можна прибрати в пакет і заморозити.
Приємного апетиту!
Щавель без стерилізації в банках на зиму Щавель з сіллю на зиму в банках Щавель на зиму Щавель на зиму в банках Щавлевий суп без м'яса