Із зеленої щавлевої заготовки дуже зручно готувати зелений борщ, щі або окрошку. Відкрили банку – і переклали в каструлю. Швидко використовувати і просто зберегти на зиму.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Щавель – 2 кг
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Щоб приготувати щавель на зиму стерилізований, вимийте підлогу літрові банки з содою і стерилізуйте в духовці. Кришки опустіть в окріп на 5 хвилин.

Добре промийте листя зелені, видаляючи бур’яни і сміття, потім залийте водою і залиште відмокнути на 30 хвилин. Перекладіть його в друшляк і дайте стекти воді 10 хвилин. Закип’ятіть воду в сотейнику і всипте в неї трохи солі.

Викладіть щавель на дошку і поріжте його приблизно по 0,5 см. товщиною. Укладіть його в банки, щільно утрамбовувавши ложкою. Влийте окріп в банки і прикрийте кришками.

Поставте банки в широку каструлю з водою для стерилізації і кип’ятіть близько 10 хвилин. Акуратно дістаньте банки і укупорьте кришками. Переверніть догори дном і залиште охолонути під пледом на добу.

Приємного апетиту!

Щавель з сіллю на зиму в банках Щавель на зиму Щавель на зиму в банках Щавлевий суп без м'яса