Щавель на зиму під капронову кришку – прекрасна можливість насолодитися самою кислої домашньою заготовкою, яка стане ідеальною основою для супу. Для приготування вищезгаданої заготовки вам знадобиться лише щавель і сіль, а також трохи часу. Щавель, приготований таким способом без стерилізації і під капроновою кришкою, протягом декількох місяців буде зберігатися у вас в холодильнику і завжди буде під рукою в потрібний момент.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Щавель – 0.5 кг
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати щавель на зиму під капронову кришку, перебираємо щавель, видаляємо ніжки і акуратно промиваємо під проточною водою кілька разів або замочуємо у воді на 10-15 хвилин.

Після цього зливаємо з щавлю зайву воду і шаткуємо.

Викладаємо щавель в окрему ємність, солимо і ретельно перемішуємо.

Беремо дві півлітрові банки, які ми попередньо пастеризовали, і щільно укладаємо в них щавель, допомагаючи собі товкачиком. Поверх щавлю не забудьте посипати трохи солі.

Залишилося накрити банки кришками, які ми опустили на кілька хвилин в окріп. Наша заготовка готова! Приємного апетиту!

Щавель без стерилізації в банках на зиму Щавель на зиму Щавель на зиму в банках Щавлевий суп без м'яса