Перед вами чудовий рецепт щавлевого супу, приготувати який не складе праці. Заморозивши щавель, такий суп можна готувати в будь-який час року. Тільки уявіть: за вікном йде сніг, а у вас на обід чудовий літній суп! Освіжаючий смак і користь, отримана від щавлевого супу, подарують бадьорість на весь день!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Щавель (заморожений) – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Яйце (варені) – 3 шт.
- Сметана – 300 гр.
- Вода – 2 л
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Щоб приготувати щавлевий суп із замороженого щавлю, моркву очищаємо, споліскують у воді і нарізаємо тонкими кружечками.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно нарізаємо. Відправляємо підготовлені овочі на розігріту сковороду з рослинним маслом. Тримаємо на вогні до м’якості моркви.
Картопля очищаємо, промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками. У каструлю набираємо воду, поміщаємо туди картоплю і ставимо на вогонь.
Відварені яйця необхідно очистити від шкаралупи і дрібно нарізати.
В каструлю з готовим картоплею додаємо обсмажені овочі і заморожений щавель. Варимо блюдо приблизно 5-7 хвилин.
Далі необхідно приправити щавлевий суп сіллю і перцем. Коли зніміть суп з вогню, додайте в нього сметану.
Готовий щавлевий суп розливаємо по тарілках, додаємо в нього подрібнені яйця. Смачний і корисний суп з замороженим щавлем готовий!
Приємного апетиту!
Щавлевий суп без м'яса Щавлевий суп без м'яса з яйцем Щавлевий суп з яйцем