З свіжого або консервованого щавлю можна приготувати відмінний легкий суп, додавши до щавелю гриби. Щавель буде у вас альтернативою звичайній капусті, до того ж він має приємний з кислинкою смак і містить багато вітамінів. Готувати можна на м’ясному, і на овочевому бульйоні.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Бульйон – 1.2 л
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Гриби – 150 гр.
- Щавель – 150 гр.
- Яйце – 3 – 4 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати щавлевий суп з грибами просто! У каструлі для супу закип’ятіть м’ясний або овочевий бульйон, або чисту воду. Покладіть в нього очищений і нарізаний на невеликі кубики картоплю і поваріть до напівготовності.
Поки вариться картопля, почистіть і промийте цибулину і морквину. Цибулю дрібно поріжте, а морква подрібніть на середню терку. Цибулю і моркву, трохи обсмажте на рослинному маслі.
Потім ці обсмажені овочі перекладіть в каструлю з бульйоном.
Гриби (у цьому рецепті мариновані печериці) наріжте на невеликі шматочки і покладіть в каструлю до решти інгредієнтів. Суп посоліть до смаку і варіть до готовності овочів.
Листя щавлю добре промийте і дрібно наріжте. Перекладіть їх до звареним овочів з грибами і поваріть 2-3 хвилини.
Заздалегідь відварені яйця очистіть від шкаралупи, розрізати на середні кубики і перекладіть в приготований щавлевий суп.
Суп перемішайте і дайте йому кілька хвилин настоятися.
Потім розлийте суп в порційні тарілки, додайте в кожну тарілку сметану і подайте до обіду.
Приємного апетиту!
Грибний суп Щавлевий суп Щавлевий суп з яйцем Щавлевий суп на бульйоні