Щавлевий суп з вареним яйцем по праву вважається весняним, річним стравою. Велика кількість зелені в супі робить його дуже корисним та вітамінним. Крім того, суп з щавлю – низькокалорійне блюдо, тому підійде для прихильників дієтичного і здорового харчування.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Курячий окорочок – 400 гр.
- Щавель – 250 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лавровий лист – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати щавлевий суп з вареним яйцем. Курячий окіст відварити до готовності в солоній воді. Окремо відварити яйця. Картоплю помити, очистити, нарізати кубиками. Морква помити, очистити, натерти на крупній тертці. Цибулю очистити і дрібно нарізати. Щавель перебрати, промити, просушити на паперовому рушнику, дрібно нашаткувати.
Витягти з сотейника з бульйоном курячий окіст і нарізати його невеликими шматочками. У бульйон всипати картоплю, цибулю, моркву, додати кілька горошин чорного перцю, лаврове листя. Варити бульйон з овочами до готовності, в кінці варіння досолити за смаком бульйон і всипати щавель. Суп ретельно перемішати і зняти з вогню, дати трохи настоятися.
Варені яйця нарізати часточками. Готовий щавлевий суп розлити по порційним мисках. Додати в кожну тарілку шматочки м’яса, яйце і сметану. Можна кликати сім’ю до столу!
Щавлевий суп Щавлевий суп з куркою Щавлевий суп з куркою та яйцем Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп з яйцем