Шматочки свинини з овочами в духовці може бути головному стравою на святковому столі, і смачним і ситним обідом. М’ясо просочується овочевим соком, а овочі – м’ясним, що робить страву приголомшливо ароматним і соковитим. Овочі підходять будь-які, які є у вашому холодильнику, і, змінюючи їх склад, ви отримаєте новий смак страви.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Свинина – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Кабачки – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Томатна паста – 1 ч. л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Часник сушений – за смаком
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа для свинини – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування шматочків свинини з овочами в духовці. Спочатку підготуйте овочі до запіканню зі свининою. Солодкі перці промийте, видаліть плодоніжки і насіння з перегородками і розріжте їх на 4 поздовжніх шматочка.

Почистіть і промийте картоплини і розріжте їх на поздовжні скибочки.

Очищену моркву наріжте акуратними брусочками.

Кабачок розрізати на шматочки довільної форми.

Очищений цибулю наріжте на товсті півкільця.

Зубки часнику нашаткуйте слайсами.

Стручковий перець промийте і залиште цілком.

Помідори розріжте на четвертинки.

Шматок свинини помийте, обсушити серветками і наріжте на порційні шматочки. Покладіть їх в окремий посуд і посипте по своєму смаку сіллю, спеціями і сухим часником. Потім налийте до м’яса рослинне масло і цю пряну суміш втирайте в шматочки свинини.

Замариновані шматочки свинини викладіть в один ряд у форму для запікання або на деко. Застеляти їх фольгою або папером необов’язково, а масло вже є на шматочках м’яса.

Поверх м’яса рівномірно розкладіть шматочки овочів. Овочі посоліть і посипте перцем або спеціями.

У чашці змішайте томатну пасту з невеликою кількістю кип’яченої води. Обсягу однієї чашки цієї суміші буде достатньо.

Свинину з овочами залийте приготовленим соусом.

Потім блюдо прикрийте шматочком паперу для випічки і її полийте водою, щоб овочі пропеклися, а не підсмажилися. Запікайте м’ясо з овочами в духовці, розігрітій до 180°С, протягом 1 години. Свинина шматочками з овочами вийшла у вас різнобарвною і смачною. Блюдо можете подавати до столу.

Їжте на здоров’я!

Дієтичні страви з кабачків Кабачки з картоплею в духовці Кабачки з м'ясом в духовці Кабачки з помідорами в духовці Кабачки з часником в духовці ПП рецепти з кабачків Страви з свинини