Шматочки свинини з овочами в духовці може бути головному стравою на святковому столі, і смачним і ситним обідом. М’ясо просочується овочевим соком, а овочі – м’ясним, що робить страву приголомшливо ароматним і соковитим. Овочі підходять будь-які, які є у вашому холодильнику, і, змінюючи їх склад, ви отримаєте новий смак страви.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Свинина – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Кабачки – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 5 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Перець чилі – 2 шт.
- Томатна паста – 1 ч. л.
- Часник – 4 зуб.
- Часник сушений – за смаком
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Приправа для свинини – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування шматочків свинини з овочами в духовці. Спочатку підготуйте овочі до запіканню зі свининою. Солодкі перці промийте, видаліть плодоніжки і насіння з перегородками і розріжте їх на 4 поздовжніх шматочка.
Почистіть і промийте картоплини і розріжте їх на поздовжні скибочки.
Очищену моркву наріжте акуратними брусочками.
Кабачок розрізати на шматочки довільної форми.
Очищений цибулю наріжте на товсті півкільця.
Зубки часнику нашаткуйте слайсами.
Стручковий перець промийте і залиште цілком.
Помідори розріжте на четвертинки.
Шматок свинини помийте, обсушити серветками і наріжте на порційні шматочки. Покладіть їх в окремий посуд і посипте по своєму смаку сіллю, спеціями і сухим часником. Потім налийте до м’яса рослинне масло і цю пряну суміш втирайте в шматочки свинини.
Замариновані шматочки свинини викладіть в один ряд у форму для запікання або на деко. Застеляти їх фольгою або папером необов’язково, а масло вже є на шматочках м’яса.
Поверх м’яса рівномірно розкладіть шматочки овочів. Овочі посоліть і посипте перцем або спеціями.
У чашці змішайте томатну пасту з невеликою кількістю кип’яченої води. Обсягу однієї чашки цієї суміші буде достатньо.
Свинину з овочами залийте приготовленим соусом.
Потім блюдо прикрийте шматочком паперу для випічки і її полийте водою, щоб овочі пропеклися, а не підсмажилися. Запікайте м’ясо з овочами в духовці, розігрітій до 180°С, протягом 1 години. Свинина шматочками з овочами вийшла у вас різнобарвною і смачною. Блюдо можете подавати до столу.
Їжте на здоров’я!
Дієтичні страви з кабачків Кабачки з картоплею в духовці Кабачки з м'ясом в духовці Кабачки з помідорами в духовці Кабачки з часником в духовці ПП рецепти з кабачків Страви з свинини