Запечена свинина добре ще й тим, що подавати в гарячому і охолодженому вигляді. Одним з найбільш вдалих доповнень до м’яса при запіканні є соєвий соус, він має яскравий смак і аромат. Цей рецепт дозволить повністю розкрити смак і аромат свинини.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Свинина – 700 гр.
- Сіль – за смаком
- Соєвий соус – 100 мл
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Часник – 5 зуб.
- Масло рослинне – 50 мл
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування шматка свинини в соєвому соусі, запеченого у фользі в духовці. У мисці змішайте соєвий соус, подрібнений часник і гірчицю.
Шматок свинини помийте і обсушіть, трохи посоліть і поперчіть, зробіть в декількох місцях глибокі проколи вилкою.
Змастіть м’ясо маринадом і поставте в холодне місце на ніч для маринування.
Мариновану свинину викладіть на складену вдвічі фольгу, полийте його рослинним маслом. Щільно загорніть фольгу навколо шматка м’яса.
Згорток помістіть у термостійку форму, влийте в неї склянку води. Запікайте м’ясо при 180 градусах 80 хвилин.
М’ясо у фользі виходить соковитим і підсмажений. Охолодіть його, наріжте на порції і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Страви з свинини