М’ясо у фользі виходить соковитим і м’яким. І звичайно воно не таке жирне, як м’ясо, приготоване на сковороді. Ми пропонуємо спробувати дуже смачний рецепт свинини з грибами, запеченої у фользі в духовці.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Свинина – 1 кг
- Помідори свіжі – 1 – 2 шт.
- Гриби – 200 гр.
- Сир – 200 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Соєвий соус – 2 склянки
- Гірчиця – 2 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,25 ч. л.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати шматок свинини з грибами у фользі в духовці? М’ясо помийте і висушіть паперовими серветками. Переверніть свинину жирної стороною вгору і надріжте його на пластинки по 1,5 сантиметра завтовшки. Не дорізайте м’ясо до кінця.
Приготуйте маринад. Змішайте в мисці подрібнений часник, соєвий соус, гірчицю, рослинне масло, сіль, мелений перець і лимонний сік.
З допомогою кулінарної пензлика змастіть маринадом свинину з усіх сторін.
М’ясо загорнути у харчову плівку і приберіть його в холодильник на 2-3 години.
Сир, помідори і гриби наріжте тонкими пластинками.
Мариноване м’ясо покладіть на фольгу. Найкраще помістіть всю конструкцію відразу в жароміцну ємність, щоб в неї збирався сік, який буде виділятися при запіканні.
У кожен надріз у м’ясі вкладіть по часточці помідори, сиру і грибів.
Загорніть заготовку у фольгу і помістіть форму в духовку, розігріту до 190-200 градусів. Запікайте блюдо в такому вигляді 60 хвилин, потім розгорніть фольгу і готуйте ще 25-30 хвилин.
М’ясо виходить дуже соковитим і ароматним. Подавайте блюдо в гарячому вигляді з соусами і гарніром за своїм смаком.
Смачного!