Курячий шніцель – дуже «зручний» страву. Ситне, смачне, неймовірно привабливе, а готується при всьому при цьому швидко і просто. Також підготовлені сирі шніцелі в паніровці можна заморозити, а обсмажити незадовго до подачі до столу. Відмінний варіант домашнього напівфабрикату: врятує господиню, і коли треба терміново нагодувати сім’ю, і коли завітали несподівані гості.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Борошно пшеничне – 70 гр.
  • Орегано сушений – 1 ч. л.
  • Сир Сулугуні – 30 гр.
  • Паприка – 0.5 ч. л.
  • Сухарі панірувальні – 50 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Яйце – 1 шт.
  • Приправа Італійські трави – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати шніцель з курячої грудки в паніровці. Обсушуємо курячу грудку паперовим рушником, потім розрізаємо її вздовж на рівні тонкі пластини товщиною приблизно півсантиметра.

Відбиваємо пластини кухонним молоточком, розклавши їх на дошці і накривши харчовою плівкою, щоб не розліталися бризки.

Посипаємо відбите філе сіллю і чорним меленим перцем. Злегка втираємо пальцями спеції в поверхню.

В окрему неглибоку тарілку поміщаємо панірувальні сухарі. Додаємо до них паприку, сушений орегано і італійські трави. Змішуємо до рівномірного розподілу прянощів.

Сир сулугуні натираємо на дрібній тертці.

Яйце розбиваємо в миску і збовтуємо виделкою або вінчиком. Всипаємо в яєчну масу натертий сулугуні і перемішуємо. У третю миску висипаємо борошно.

Відбиті пластини філе обвалюємо спочатку в борошні, потім занурюємо в яєчно-сирну масу, після чого кладемо в миску з панірувальними сухарями і добре обсипаємо ними шніцель зі всіх сторін. Щоб паніровка краще трималася, можна злегка притиснути її пальцями. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії до гарячого стану. Кладемо шніцелі і обсмажуємо їх при середній температурі з обох сторін по дві-три хвилини, поки не вийде рівномірна рум’яна кірочка.

Готові шніцелі знімаємо зі сковороди і перекладаємо на блюдо. Подаємо в гарячому вигляді зі свіжими овочами, зеленню, соусами. Для більшої ситності можна супроводити шніцелі картопляним пюре.

Приємного апетиту!

Котлети Котлети з курячого філе на сковороді Курячі котлети в панірувальних сухарях Курячі котлети з сиром Курячі котлети на сковороді