На основі простого рецепту класичних шоколадних мафінів ви швидко приготуєте та інші різновиди цієї випічки. Згідно класиці, для тіста змішуються окремо яйця з маслом і молоком, борошно з цукром і какао. Потім ці суміші з’єднуються разом і перемішуються тільки вручну, без допомоги віночка або міксера. Тісто відсаджують у формочки для випічки. Розміри мафінів повинні бути не більше долоні. Десерт повинен бути легким і розсипчастим.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Борошно – 200 гр.
- Цукор-пісок – 190 гр.
- Какао-порошок – 60 гр.
- Розпушувач тіста – 8 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 150 мл
- Масло вершкове – 60 гр.
Процес приготування:
Як приготувати класичні шоколадні мафіни? Вершкове масло розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані і остудіть, щоб було не гарячим. В окремий посуд розбийте яйця і додайте до них спочатку розтоплене масло, а потім налийте молоко. Ці інгредієнти добре перемішайте.
В інший посуд просійте на сито борошно. Додайте до неї розраховане кількість цукру, розпушувач і какао-порошку. Ці інгредієнти перемішайте сухий ложкою.
Потім до «мокрим» інгредієнтів поступово пересипте сухі інгредієнти і замісити ложкою однорідне і без грудочок тісто.
Приготоване тісто розкладіть в будь формочки для випічки зі спеціальними пергаментними (паперовими) вазочками або кружечками. Випікайте мафіни в духовці, розігрітій до 180°С протягом 15 хвилин. Спечені мафіни акуратно вийміть з формочок, перекладіть на тарілку і можете подати до столу.
Їжте на здоров’я!
Кекси в паперових формочках Кекси в силіконових формочках Кекси з какао Кекси на молоці в духовці Кекси на молоці силіконових формочках в духовці Мафіни Шоколадні кекси