Шоколадний заварний крем – просто неймовірна насолода для ласунів! Бісквітні торти з них виходять дуже смачними, соковитими і ніжними. Трохи терпіння – і найкращий десерт готовий!
Інгредієнти: на 5 порц.
- Молоко коров’яче – 500 мл
- Какао-порошок – 60 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 50 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
Процес приготування:
Приступимо до приготування шоколадного заварного крему для бісквітного торта. У глибокій ємності змішаємо яйця, 50 мл. молока і борошно. Всі добре розмішуємо, щоб не було грудок.
що Залишився молоко з’єднайте з цукром і какао, ставимо на вогонь і на повільному вогні доводимо до кипіння. Стежимо, щоб цукор повністю розчинився.
Гарячу молочну суміш заливаємо до яєчної маси і ретельно збиваємо з допомогою віночка. Ставимо однорідну масу на вогонь і варимо не доводячи до кипіння, 10-15 хв
Знімаємо крем з вогню, накриваємо плівкою і даємо йому охолонути. За цей час потрібно дістати з холодильника масло, щоб воно розм’якло.
Додаємо масло в охолоджений крем і збиваємо міксером до утворення пишної маси.
Приємного апетиту!
Білковий заварний крем для торта Вершковий крем для торта Вершково-шоколадний крем для торта Заварний крем для торта Крем для торта з молока, яєць і цукру Шоколадний крем для бісквітного торта Шоколадний крем для торта з какао порошком