Шулюм – це перше і друге в одній каструлі, готується вона просто. Але на те, щоб довести м’ясо до м’якості, потрібно близько 2 годин. М’ясо з овочами з густим і наваристим бульйоном стане одним з ваших улюблених страв.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Баранина на кістки – 600 – 700 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
- Часник – 5 зуб.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Картопля – 3 – 4 шт.
- Помідори свіжі – 1 – 2 шт.
- Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Гвоздика – за смаком
- Лавровий лист – за смаком
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – за смаком
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Зелень – для прикраси
- Цибуля червоний – для прикраси
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування шулюма з баранини в каструлі? М’ясо помийте, наріжте, покладіть в каструлю і залийте водою.
Очистіть часник, цибулю і моркву. Коли м’ясний бульйон закипить, зніміть піну і додайте в каструлю овочі цілком. Продовжуйте варити 1,5-2 години.
Коли м’ясо почне відходити від кістки, дістаньте його з бульйону. Відокремте м’ясо від кісток, наріжте і повернути в бульйон.
Варену моркву також наріжте кружечками і повернути в бульйон.
Варені цибулю і часник протріть через сито прямо в бульйон.
Болгарський перець наріжте смужками, картоплю і помідори – кубиками. Додайте овочі в бульйон.
Потім для кольору додайте в шулюм томатну пасту і варіть до готовності картоплі. Коли суп буде готовий, зніміть каструлю з вогню, додайте нарізану зелень і червоний лук, прикрийте кришкою і дайте настоятися 10 хвилин. Подавайте шулюм в глибоких тарілках в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Шулюм Шулюм з баранини Шулюм класичний