Наваристий і ароматний суп з яловичини і картоплі буде дуже до речі в холодний осінній період. Він зігріє і додасть сил. В основу цього рецепта ліг знаменитий суп шулюм. На плиті він виходить не менш смачним, ніж на багатті.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Картопля – 4 – 5 шт.
- Баклажан – 2 шт.
- Кінза – 1 пучок
- Яловичина – 800 гр.
- Перець червоний мелений – за смаком
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Петрушка – 1 пучок
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
- Часник – 4 – 5 зуб.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати шулюм з яловичини з картоплею на плиті. Яловичину промийте, покладіть в каструлю, залийте водою і варіть 1,5 години на середньому вогні, періодично помішуючи і знімаючи піну.
Картоплю почистіть, помийте і наріжте великими часточками.
Баклажани помийте, очистіть від шкірки і наріжте півкільцями.
Болгарський перець помийте, очистіть від насіння і наріжте тонкими смужками. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.
Помідори очистіть від шкірки і наріжте кубиками.
Коли м’ясо звариться, додайте в каструлю картоплю, варіть 5-7 хвилин.
Потім покладіть баклажани, помідори, цибулю і болгарський перець, варіть 10-15 хвилин.
Зелень і гострий перець дрібно наріжте. Часник пропустіть через прес. Додайте в шулюм зелень, часник, гострий перець, лавровий лист і хмелі-сунелі. Через 2-3 хвилини накрийте суп кришкою, тушкуйте вогонь і дайте настоятися 15-20 хвилин.
Шулюм подавайте гарячим з хлібом або лавашем.
Приємного апетиту!
Шулюм Шулюм з яловичини Шулюм класичний