Наваристий і ароматний суп з яловичини і картоплі буде дуже до речі в холодний осінній період. Він зігріє і додасть сил. В основу цього рецепта ліг знаменитий суп шулюм. На плиті він виходить не менш смачним, ніж на багатті.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Картопля – 4 – 5 шт.
  • Баклажан – 2 шт.
  • Кінза – 1 пучок
  • Яловичина – 800 гр.
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
  • Часник – 4 – 5 зуб.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати шулюм з яловичини з картоплею на плиті. Яловичину промийте, покладіть в каструлю, залийте водою і варіть 1,5 години на середньому вогні, періодично помішуючи і знімаючи піну.

Картоплю почистіть, помийте і наріжте великими часточками.

Баклажани помийте, очистіть від шкірки і наріжте півкільцями.

Болгарський перець помийте, очистіть від насіння і наріжте тонкими смужками. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.

Помідори очистіть від шкірки і наріжте кубиками.

Коли м’ясо звариться, додайте в каструлю картоплю, варіть 5-7 хвилин.

Потім покладіть баклажани, помідори, цибулю і болгарський перець, варіть 10-15 хвилин.

Зелень і гострий перець дрібно наріжте. Часник пропустіть через прес. Додайте в шулюм зелень, часник, гострий перець, лавровий лист і хмелі-сунелі. Через 2-3 хвилини накрийте суп кришкою, тушкуйте вогонь і дайте настоятися 15-20 хвилин.

Шулюм подавайте гарячим з хлібом або лавашем.

Приємного апетиту!

Шулюм Шулюм з яловичини Шулюм класичний