Настійно рекомендую приготувати надзвичайно смачне і ситне блюдо, яке чудово підійде для сімейного обіду і зігріє вас в холодний осінній день. Шурпа виходить ароматною за рахунок використовуваних овочів з насиченим м’ясним бульйоном.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Баранина – 800 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Кінза – 1 пучок
- Картопля – 4 шт.
- Сіль – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Коріандр – за смаком
- Морква – 1 шт.
- Помідори свіжі – 3 шт.
- Болгарський перець солодкий – 3 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зіра – за смаком
Процес приготування:
Рецепт шурпи з баранини з картоплею в казані на плиті смачний! В першу чергу підготуйте необхідну кількість використовуваних інгредієнтів для приготування шурпи з баранини з картоплею в казані.
Баранину вимийте, обсушіть, і нарубаєте на великі частини. У казан налити олію, добре розігрійте, викладіть м’ясо, обсмажте до рівномірної скоринки з усіх боків. Влийте окріп так, щоб вода повністю покривала м’ясо. Доведіть до кипіння, накрийте кришкою і готуйте 1 годину на повільному вогні, періодично знімаючи піну.
Болгарський перець ретельно вимийте під проточною водою, потім очистіть від насіння і серцевини, сполосніть і струсіть зайву вологу. Очищений болгарський перець розріжте навпіл.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть в прохолодній воді. Одну цибулину наріжте середнім кубиком. Другу залиште цілою.
Морква добре вимийте, а потім очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Після чого очищену моркву наріжте великими шматочками довільної форми.
Улюблену зелень гарненько промийте в прохолодній воді, а потім струсіть від зайвої вологи і подрібніть ножем. Я використовувала кінзу, яку можна замінити петрушкою.
Помідори вимийте в прохолодній воді, обсушити паперовими рушниками. Після чого видаліть плодоніжку, за бажанням зніміть шкірку і розріжте навпіл.
Картоплю ретельно вимийте, а потім очистіть, скориставшись овочечисткою. Очищений картопля крупно наріжте.
Коли баранина практично звариться, в казан відправте цілу цибулину, підготовлені помідори та моркву. Накрийте кришкою і готуйте на повільному вогні 15-20 хвилин.
Болгарський перець, картопля, подрібнений ріпчаста цибуля і кінзу викладіть в казан. Періодично помішуючи, готуйте на невеликому вогні 20 хвилин після закипання. Додайте чорний мелений перець, сіль, коріандр і зіру в необхідній кількості.
Добре перемішайте. Зніміть казан з вогню і дайте страві настоятися 10-15 хвилин. Ароматну ситну шурпу з баранини з картоплею подавайте на стіл порційно, додатково можна подати часник і гострий перець.
Насолоджуйтесь яскравим і ошатним супом!
Шурпа Шурпа з баранини Шурпа з баранини в казані на плиті Шурпа з баранини з картоплею Шурпа з баранини класична Шурпа з баранини по-узбецьки Шурпа класична