Рецепт на замітку любителям кабачкової ікри. Завдяки йому вам не доведеться проводити довгий час біля плити, постійно помішуючи ікру і спостерігаючи за тим, щоб вона не пригоріла. І виходить вона напрочуд ніжною і ароматною.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Кабачки – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати швидку кабачкову ікру в духовці, всі овочі добре вимити. З кабачків зріжте шкірку. Моркву очистіть. З цибулі і часнику зніміть піну. Болгарський перець очистіть від насіння і перегородок.

Всі овочі нарізати на великі шматки і складіть в рукав для запікання. У пакет влийте соняшникову олію, додайте сіль і спеції за смаком. Зробіть в пакеті кілька проколів зубочисткою і розмістіть його на деку в духовці. Запікайте овочі при 180 градусах 60 хвилин.

Акуратно відкрийте пакет, готові овочі перекладіть в миску. Утворився бульйон перелийте в іншу ємність, при необхідності його можна буде додати в ікру.

Овочі подрібніть блендером, для додання ікрі більш рідкої консистенції, додайте трохи овочевого бульйону.

Для зберігання розкладіть кабачкову ікру з сухим стерилізованим банкам і щільно закрийте кришками.

Приємного апетиту!

Заготовки з кабачків на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачкова ікра без обжарювання Кабачкова ікра без стерилізації на зиму Кабачкова ікра з морквою Кабачкова ікра на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви