Рецепт на замітку любителям кабачкової ікри. Завдяки йому вам не доведеться проводити довгий час біля плити, постійно помішуючи ікру і спостерігаючи за тим, щоб вона не пригоріла. І виходить вона напрочуд ніжною і ароматною.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Кабачки – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 – 2 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати швидку кабачкову ікру в духовці, всі овочі добре вимити. З кабачків зріжте шкірку. Моркву очистіть. З цибулі і часнику зніміть піну. Болгарський перець очистіть від насіння і перегородок.
Всі овочі нарізати на великі шматки і складіть в рукав для запікання. У пакет влийте соняшникову олію, додайте сіль і спеції за смаком. Зробіть в пакеті кілька проколів зубочисткою і розмістіть його на деку в духовці. Запікайте овочі при 180 градусах 60 хвилин.
Акуратно відкрийте пакет, готові овочі перекладіть в миску. Утворився бульйон перелийте в іншу ємність, при необхідності його можна буде додати в ікру.
Овочі подрібніть блендером, для додання ікрі більш рідкої консистенції, додайте трохи овочевого бульйону.
Для зберігання розкладіть кабачкову ікру з сухим стерилізованим банкам і щільно закрийте кришками.
Приємного апетиту!
Заготовки з кабачків на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачкова ікра без обжарювання Кабачкова ікра без стерилізації на зиму Кабачкова ікра з морквою Кабачкова ікра на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви