Кабачкова ікра готується дуже просто. Ще простіше і швидше вона виходить, якщо використовувати мультиварку. У цьому приладі овочі тушатся рівномірно з усіх сторін, що і забезпечує швидкість приготування. Щоб подрібнити ікру заглибним блендером, варто викласти овочі з мультиварки в іншу ємність, щоб не подряпати покриття чаші. Після подрібнення повертаємо ікру назад і продовжуємо гасіння.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Кабачки (середні) – 2 шт.
  • Морква (велика) – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста (середні) – 2 головки
  • Болгарський перець солодкий (середні) – 1 шт.
  • Сіль морська – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати швидку кабачкову ікру в мультиварці. Кабачки миємо й обсушуємо. Зрізаємо кінчики з обох сторін. Якщо кабачки досить зрілі, то необхідно також зрізати шкірку і вийняти насіння. Нарізаємо підготовлені плоди невеликими кубиками і висипаємо їх у чашу мультиварки.

Моркву чистимо і промиваємо. Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння. Болгарський перець миємо й розрізаємо навпіл. Насіння витягаємо, плодоніжку вирізаємо. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю і болгарський перець ріжемо невеликими кубиками. Висипаємо овочі в чашу поверх кабачків.

Додаємо до овочів рослинне масло, перемішуємо і встановлюємо чашу в прилад. Вибираємо режим «Смаження» на десять хвилин. При періодичному помішуванні обсмажуємо овочі протягом зазначеного часу. Кришку тримаємо закритою, відриваючи її тільки для перемішування.

Обсмажені овочі пробиваємо заглибним блендером до отримання однорідного пюре. В отримане пюре додаємо сіль, цукровий пісок, томатну пасту і чорний мелений перець.

Вибираємо режим «Гасіння» і готуємо ікру протягом двадцяти хвилин при закритій кришці. Періодично відкриваємо кришку та ретельно перемішуємо, щоб не допустити пригорання.

Банки моєму содовим розчином, стерилізуємо будь-яким зручним способом і висушуємо. Так само чинимо і з кришками. У підготовлені банки розкладаємо гарячу ікру і відразу закатуємо сухими кришками.

Даємо закатці охолонути і прибираємо її в прохолодне темне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Заготовки з кабачків на зиму Кабачки в мультиварці Кабачкова ікра Кабачкова ікра з болгарським перцем Кабачкова ікра з перцем Кабачкова ікра з томатною пастою Кабачкова ікра на зиму Страви з кабачків