Дуже швидкий спосіб засолювання червоної риби. Через дві години закуска вже буде готова до подачі. Солити можна як охолоджену рибку, так і заморожену (після відтавання, звичайно). Перед засолюванням обов’язково розбираємо тушку на філе, витягуємо всі кістки і хребет. Саме завдяки тому, що філе повністю очищено, а також розбито на невеликі шматочки, засолювання і відбувається так швидко.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Форель або Сьомга – 400 – 500 гр.
- Вода – 0.5 л.
- Сіль – 1 – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
Процес приготування:
Готувати швидку засолку червоної риби в домашніх умовах за дві години просто! Рибу обробляємо на філе. Витягаємо хребет і витягуємо всі кісточки. До речі, якщо риба заморожена, то обробляти її зручніше, коли вона не повністю відтанула, і м’якоть ще злегка тверда.
знімаємо Шкіру обов’язково.
Очищене філе розрізаємо на невеликі плоскі шматочки поперек волокон, як на фото.
Готуємо розсіл: у миску кладемо вказану кількість води кімнатної температури і додаємо в неї цукровий пісок і сіль. Якщо віддаєте перевагу малосольну рибу, то достатньо однієї столової ложки. Якщо любите посол міцніше, то кладемо дві столові ложки солі.
Перемішуємо до розчинення кристалів і опускаємо в розсіл шматочки риби. Залишаємо рибу в розсолі на два-два з половиною години для просолювання.
По завершенні процесу рибу вже можна вживати. Для зберігання відкидаємо рибку на друшляк, даємо стекти розсолу.
Потім укладаємо шматочки в банку відповідного обсягу і заливаємо олією. Закриваємо кришкою і зберігати в холодильнику не більше чотирьох-п’яти днів.
Така рибка добре в якості холодної закуски, для канапе і бутербродів, салатів і начинок несолодкої випічки.
Смачного!