Класичний рецепт швидкого дріжджового тіста на сухих дріжджах. Цікаво те, що таке тісто розраховане на різні варіанти використання. Якщо відразу сформувати піцу і відправити її в духовку без вистоювання, то виріб вийде тонким, з хрусткою скоринкою. Якщо ж дати тісту піднятися і працювати з ним вже після бродіння, то готова піца буде мати пористу, пишну і м’яку основу. Крім того, таке тісто відмінно переносить заморозку – в морозилці воно добре зберігається до трьох місяців. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить одна велика піца або дві середні по 25 сантиметрів.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Дріжджі швидкодіючі – 1 ч. л.
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Вода – 0.75 склянки
Процес приготування:
Готувати швидке дріжджове тісто для піци з сухими дріжджами просто! У миску відповідного розміру наливаємо воду в зазначеній кількості. Температура рідини повинна бути близько сорока градусів. Всипаємо в воду сухі дріжджі, розмішуємо. Залишаємо на пару хвилин, щоб всі гранули розійшлися в рідині.
В отриману масу просіваємо борошно пшеничне і додаємо сіль. Лопаткою починаємо замішувати тісто – будуть виходити борошнисті грудки.
Переходимо на ручний заміс і працюємо п’ять-шість хвилин. За цей час маса повинна зібратися в кулю і перестати липнути до рук і стінок посуду. Якщо тісто все ж липне, то потроху підсипаємо більше борошна: не більше, ніж по одній ложці за раз.
На цьому етапі тісто вже можна використовувати, без вистоювання. Піца вийде тонкої і з хрусткою скоринкою. Якщо є час, залишаємо тісто в теплому місці на годину-півтора: воно повинно помітно збільшитися в обсязі, стати пористим. Ділимо тісто на дві частини або використовуємо єдиним шматком для формування однієї великої піци.
Розкачуємо тісто товщиною в п’ять-шість міліметрів і викладаємо начинку за смаком. Випікаємо при температурі 200 градусів на нижньому або середньо-нижньому рівні. Час випікання – орієнтовно двадцять-двадцять п’ять хвилин.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для піци Тісто в домашніх умовах Тісто для піци без яєць Тісто для піци як у піцерії Тонке тісто для піци на воді як у піцерії