Дуже простий і смачний рецепт натурального яблучного соку, в приготуванні якого нам допоможе соковижималка. Найкраще консервувати сік у теплі літні місяці, адже саме тоді, кількість фруктів зашкалює, і напій виходить дуже доступним, а головне – корисним.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Ранетки – 3,5 кг
Процес приготування:
Як приготувати сік з ранеток через соковижималку в домашніх умовах на зиму? Фрукти гарненько промиваємо під струменем води або в резервуарі відповідного розміру, видаляємо плодоніжки і розрізаємо на дві частини (якщо фрукти великі), якщо ваша ранетка дрібна – залишаємо цілком.
Поступово викладаємо плоди в чашу соковижималки.
Каструлю відповідного розміру зверху закриваємо подвійний марлею і акуратно вливаємо сік (марля служить фільтром). Рекомендується не використовувати металевий посуд, так як це може негативним чином позначитися на смакових характеристиках.
Очищений сік ставимо на плиту на повільний вогонь і починаємо варіння. Кип’ятіння на даному етапі не потрібно, нагріваємо рідину до 90-95 градусів, постійно знімаючи щільну піну з допомогою шумівки.
Через 20-25 хвилин повинен вийти чистий напій, насиченого бурштинового кольору.
Гарячий сік розливаємо по заздалегідь простерилизованным банкам і закатуємо за допомогою спеціальної машинки. Для перевірки герметичності – перевертаємо догори дном, а для поступового охолодження вкриваємо рушником. Через добу прибираємо в місце зберігання. Насолоджуйтесь!
Новости