Смажена картопля з лисичками і м’ясом буде у вас ситним та смачним блюдом, особливо коли мають відбутися фізичні навантаження, та й коли все сильно зголодніли.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Картопля – 7 шт.
- Свинина – 500 гр.
- Лисички свіжі – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сметана – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування смаженої картоплі з лисичками і м’ясом? Лисички очистіть від лісового сміття, промийте під проточною водою і наріжте на невеликі шматочки. Почистіть і наріжте цибулину.
Лук обсмажте до прозорості на розігрітому вершковому маслі, потім перекладіть до нього нарізані лисички, перемішайте і посмажте все ще протягом 5 хвилин.
Картопля промийте, відваріть в шкірці, почистіть і наріжте на середні шматочки. Потім його обсмажте на сильному вогні до рум’яного кольору. Обсмажену картоплю по своєму смаку посоліть.
Свинину промийте і обсушіть серветкою. Потім наріжте її невеликими кубиками, посоліть і поперчіть.
Обсмажте м’ясо на розігрітій олії. Обсмажуйте, поки воно не зміниться в кольорі.
До обсмаженої картоплі перекладіть м’ясо, лисички з цибулею, додайте сметану і перемішайте. Замість сметани можете долити трохи води. Потушкуйте картоплю з м’ясом і лисичками на маленькому вогні і під закритою кришкою протягом 10-15 хвилин, періодично блюдо перемішуючи. Потім можете розкласти по порційних тарілках, декорувати зеленню і подати до столу.
Приємного апетиту!
Картопля Смажена картопля Смажені лисички Як готувати лисички - рецепти