Самий смачний і простий спосіб приготування кабачків – посмажити їх на маслі, зробити до них пікантний соус з часником. Між шарами підсмаженого кабачка і часникового соусу покласти по часточці свіжого помідора і прикрасити все це зеленню. Виходить дуже гарно і смачно, пальчики оближеш!
Інгредієнти: на 3 порції.
- Помідори свіжі – 2 – 3 шт.
- Кабачки – 1 шт.
- Петрушка – 3 – 4 гілки
- Майонез – 100 гр.
- Перець чорний мелений – 1 гр.
- Сіль – 2 гр.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування смажених кабачків без борошна. Для приготування вибираємо молодий кабачок з м’якою шкіркою і без насіння. Кабачок промиваємо, чистити його не обов’язково, і нарізаємо кружечками 1,5-2 см. товщиною. Кладемо його в миску і додаємо сіль. Залишаємо кабачок постояти 10-15 хвилин. Він повинен пустити сік, який потім необхідно буде злити.
На гарячу сковороду з олією викладаємо кабачок і обсмажуємо його з двох сторін до золотистого кольору. Потім знімаємо його на тарілку з паперовим рушником, щоб воно ввібрало зайве масло.
В піалі змішуємо майонез, пропущений через прес часник і перець. Все добре перемішуємо. Помідори промиваємо та нарізаємо тонкими кільцями.
На тарілку викладаємо шматочки обсмаженого кабачка, далі на кабачок кладемо чайну ложку майонезу з часником, зверху накриваємо шматочком помідора. Таким чином чергуємо овочі кілька разів, щоб у нас вийшли невеликі башточки. Зверху прикрашаємо овочі гілочками петрушки. Блюдо готове, можна подавати на стіл, приємного апетиту!
Гарнір з кабачків Кабачки з помідорами Кабачки з помідорами на сковороді Кабачки на сковороді швидко і смачно Кабачки на сніданок Страви з кабачків Страви з кабачків на сковороді