Апетитні смажені кабачки ви можете заготовити на зиму про запас і закрити цю апетитну закуску в банках. Приготування цієї страви не так вже складно, зате у вас з’явиться прекрасний гарнір до різних страв з м’яса на зимовий або весняний сезон. Спробуйте!


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Кабачок (молодий) – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Томатний сік – 1 склянка
  • Аджика (гостра) – 3 – 4 ч. л.
  • Кріп – 1 пучок
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Борошно пшеничне – для посипання
  • Масло соняшникове – для змазування

Процес приготування:

Як почати готувати смажені кабачки в томатному соусі на зиму? Кабачки вимийте і наріжте їх на кільця помірної товщини. Посоліть кабачки в миску, перемішайте руками і залиште хвилин на п’ятнадцять. За цей час підготуйте інші інгредієнти – наприклад, натріть моркву і наріжте цибулю.

Розігрійте сковорідку з рослинним маслом і, попередньо зануривши кільця кабачків в борошно, швидко обсмажте з обох боків до готовності.

Ріпчасту цибулю і моркву обсмажте на другий сковороді до золотистого кольору, в той час як готуються кабачки.

Кабачки з цибулею і морквою складіть в каструлю, чергуючи інгредієнти.

В каструлю з кабачками додайте суміш томатного соку з аджикою і доведіть продукт до кипіння. Проваріть кабачки в соусі протягом п’яти хвилин

Далі роздушіть часник і додайте його в каструлю з кабачками. Варіть страву ще протягом п’яти хвилин.

Далі додайте в блюдо дрібно порубаний кріп і проваріть страву протягом декількох хвилин. В цей же час стерилізуйте банки і швидко влийте в них киплячі кабачки в томатному соусі. Банки загорніть і, якщо будете зберігати банки не в холодильнику, пастеризують заготівлю протягом п’ятнадцяти хвилин.

Кабачки для схуднення Кабачки на зиму Кабачки на сніданок Смажені кабачки Страви з кабачків на сковороді