Апетитні смажені кабачки ви можете заготовити на зиму про запас і закрити цю апетитну закуску в банках. Приготування цієї страви не так вже складно, зате у вас з’явиться прекрасний гарнір до різних страв з м’яса на зимовий або весняний сезон. Спробуйте!
Інгредієнти: на 5 порц.
- Кабачок (молодий) – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Томатний сік – 1 склянка
- Аджика (гостра) – 3 – 4 ч. л.
- Кріп – 1 пучок
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Борошно пшеничне – для посипання
- Масло соняшникове – для змазування
Процес приготування:
Як почати готувати смажені кабачки в томатному соусі на зиму? Кабачки вимийте і наріжте їх на кільця помірної товщини. Посоліть кабачки в миску, перемішайте руками і залиште хвилин на п’ятнадцять. За цей час підготуйте інші інгредієнти – наприклад, натріть моркву і наріжте цибулю.
Розігрійте сковорідку з рослинним маслом і, попередньо зануривши кільця кабачків в борошно, швидко обсмажте з обох боків до готовності.
Ріпчасту цибулю і моркву обсмажте на другий сковороді до золотистого кольору, в той час як готуються кабачки.
Кабачки з цибулею і морквою складіть в каструлю, чергуючи інгредієнти.
В каструлю з кабачками додайте суміш томатного соку з аджикою і доведіть продукт до кипіння. Проваріть кабачки в соусі протягом п’яти хвилин
Далі роздушіть часник і додайте його в каструлю з кабачками. Варіть страву ще протягом п’яти хвилин.
Далі додайте в блюдо дрібно порубаний кріп і проваріть страву протягом декількох хвилин. В цей же час стерилізуйте банки і швидко влийте в них киплячі кабачки в томатному соусі. Банки загорніть і, якщо будете зберігати банки не в холодильнику, пастеризують заготівлю протягом п’ятнадцяти хвилин.
Кабачки для схуднення Кабачки на зиму Кабачки на сніданок Смажені кабачки Страви з кабачків на сковороді