Кабачки – ідеальний овоч для кулінарії, їх можна використовувати у приготуванні великої кількості страв. Дуже смачно і швидко їх можна посмажити. Смажені кабачки краще їсти гарячим, поки скоринка на них ще хрустка.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Кабачки – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Борошно пшеничне – 50 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сметана – 50 мл
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Олія соняшникова – 3 – 4 ст. л.
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Готувати смажені кабачки зі сметаною і часником просто! Кабачок вимити, промокніть паперовими рушниками від зайвої вологи і наріжте кружечками по 0,5 см завтовшки. Складіть їх у миску, посоліть і поперчіть за смаком.
Розігрійте сковороду, влийте на неї соняшникову олію. Кожен кружечок кабачка обваляйте в борошні з усіх сторін. Смажте кабачки з двох сторін до рум’яної скоринки на середньому вогні.
Часник очистіть і пропустіть через прес. В залежності від ваших уподобань соус можна зробити більш гострим, додавши більше часнику. Змішайте сметану, часник, додайте сіль і перець за смаком.
Обсмажені кабачки змастіть часниковим соусом, покладіть на блюдо, посипте подрібненою зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Гарнір з кабачків Кабачки на сніданок Страви з кабачків Страви з кабачків на сковороді