смажені Лисички зі сметаною для багатьох – саме смачне і бажане з усіх «лисичковых» страв. Для його приготування підходять і свіжі лисички, і заморожені. Рецепт простий і під силу початківцям господиням.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Лисички свіжі – 1 кг
- Сметана – 500 мл
- Приправа Хмелі-Сунелі – 0.33 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
- Кріп – 1 пучок
- Масло рослинне – 6 ст. л.
Процес приготування:
Готувати смажені лисички зі сметаною легко! Свіжі лисички ретельно переберіть і промийте під проточною водою.
Потім великі гриби наріжте на шматочки, а маленькі лисички залиште цілком.
Підготовлені лисички перекладіть на розігріту суху сковорідку і тушкуйте їх на середньому вогні. Лисички дадуть багато соку. Гриби обсмажуйте до повного її випарювання.
Потім налийте до грибів рослинне масло і смажте гриби в олії на маленькому вогні протягом 20 хвилин, регулярно перемішуючи.
Обсмажені лисички по своєму смаку посипте сіллю і перцем, додайте хмелі-сунелі і налийте до них сметану. Лисички зі сметаною добре перемішайте.
Тушкуйте гриби в сметані на маленькому вогні і під прикритою кришкою протягом 15 хвилин.
Приготовані лисички перекладіть в порційні тарілки, декоруйте свіжим кропом і подайте до столу.
Приємного апетиту!
Лисички в сметані Смажені лисички Як готувати лисички - рецепти