Пропоную приготувати цікавий і не зовсім звичайний крем на основі сметани та фруктів, яким можна просочити торт або прикрасити будь-яку іншу домашню випічку. Рецептом цього крему зі мною поділилася моя мама. Я була шокована смаковим поєднанням інгредієнтів. В цей раз я використовувала персики.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Сметана 26% – 400 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Ванільний цукор – 1,5 ст. л.
  • Персик – 1,5 кг

Процес приготування:

Почнемо готувати сметанний крем для торта з фруктами. Персики ретельно вимийте і потім обсушити, наріжте невеликими шматочками, попередньо видаливши кісточки. Замість персиків можна використовувати будь-які інші фрукти на ваш розсуд. Персики викладіть в глибоку ємність з товстим дном.

Потім додайте необхідну кількість цукрового піску і ванільного цукру.

Після чого додайте густу жирну сметану хорошої якості і ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

Каструлю поставте на середній вогонь і, постійно помішуючи, доведіть до кипіння.

Після чого прокип’ятіть масу приблизно 5 хвилин.

Скориставшись заглибним блендером, подрібніть масу до стану однорідного пюре. Повністю охолодіть крем при кімнатній температурі.

А потім викладіть в ємність і поставте в холодильник не менше ніж на 4 години. Добре охолоджений крем загусне і стабілізується. Готовим кремом використовуйте за призначенням.

Приємного апетиту!

Вершковий крем для торта Густий сметанний крем для торта Крем для торта Крем зі сметани, масла і цукру для торта Торти